torstai 26.4.2018
Terttu, Teresa, Tessa

Vahvan yhtenäisyyden osoitus

(Kuva: Matias Honkamaa)

Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen kiteytti osuvasti, että pronssi on Sammon mestaruus. Pronssimitalien lisäksi Suomen Cupin hopeaa juhlinut Sampo oli ansaitusti sarjan kolmanneksi paras joukkue.

Kuilu kirkkaampaan menestykseen, eli ero kärkikaksikkoon, Hurrikaaniin ja VaLePaan, oli iso. Tosin ei niin iso pelillisesti kuin budjetit ja pelaajistot antavat ymmärtää.

Sampo ei ole pystynyt enää vuosiin kilpailemaan pelaajabudjetillaan isoimpiin kärkijoukkueisiin nähden. Niinpä joukkueen rakennuksen pitää mennä nappiin. Tällä kaudella vahva yhteishenki ja joukkuepelaaminen näkyivät kentällä läpi kauden.

Lisäksi onnistuminen vaati, että joukkue pystyi harjoittelemaan laadukkaasti ja pysyi hyvin terveenä. Myös onnistunut taktiikan noudattaminen tulee nostaa menestystekijäksi.

Muutama vuosi sitten Sammon liigalentopallon tulevaisuus oli vaakalaudalla. Kotipelien jakaminen Siilinjärven ja Pielaveden välillä sekä hyvät harjoitteluolosuhteet Siilinjärvellä ovat mahdollistaneet hyvät puitteet pääsarjassa menestymiselle.

Ratkaisevassa pronssiottelussa kuultiin parasta yleisön pauhua Sammon peleissä vuosiin. Huuma kiihtyi menestyksen mukana, joka on hyvin tyypillistä suomalaiselle urheilukulttuurille. Niihin perinteisiin runkosarjan peleihinkin kaivattaisiin lisää tunnelmaa.

Sampo on seurana yhtenäinen ja sitoutunut. Tästä hieno osoitus ovat arvostettavaa työtä tekevät talkoolaiset. Talkoolaisten keski-ikä on korkea, joten jatkuvuuden kannalta olisi toivottavaa, että uusia kykyjä innostuisi mukaan toimintaan.

Myös joukkueen menestyksen kannalta jatkuvuus on tärkeä. Se on keino, jolla voi saada kilpailuetua vertaisiinsa.

TEEMU HASSINEN


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *