torstai 22.2.2018
Tuulikki, Tuuli, Hilda, Tuulia

Uusi ysaolaisuus – mahdollisuuksia ja kannustusta!

Olen seurannut keskustelua työpaikkani, Ylä-Savon ammattiopiston, nykytilanteesta suurella mielenkiinnolla. Varsinkin mielipidekirjoitus 22.9. innosti kirjoittamaan omista näkemyksistäni.

Koko ammatillinen koulutus on joutunut melkoiseen myllerrykseen viime vuosina, valitettavasti rahoitusta on vähennetty ja se on näkynyt myös meillä opiskelijamäärien vähenemisinä ja edelleen irtisanomisina. Tämä luonnollisesti aiheuttaa aina organisaatiossa myllerrystä. Kaikesta tästä huolimatta en tunnistanut kirjoittajan kuvaamaa pelon ja ahdistuksen ilmapiiriä. Ja tiedän monen muunkin kollegan ajattelevan organisaatiomme johdon pyrkineen hoitamaan tehtävänsä – myös henkilökunnan hyvinvoinnin – parhaan kykynsä mukaan.

Itse henkilökohtaisesti uskallan sanoa mielipiteeni, myös silloin kun sitä ei kysytä, ja kyseenalaistaa toimintatapoja jatkuvalla syötöllä. Olen luomassa muun muassa verkkokurssia, jolla koko yrittäjän ammattitutkinnon voi suorittaa digitalisaatiota hyödyntäen. Siinä on käytetty paljon luovia ajatuksia eikä niitä ole koskaan torpattu. Päinvastoin niin tiimi kuin johto on antanut jatkuvasti tukea ja kannustanut uusien toimintatapojen etsimisessä.

On valitettavaa jos kaikki organisaatiossamme eivät voi hyvin. Mutta haluan tuoda kirjoituksellani esille sen, että meitä tyytyväisiä ”ysaolaisia” löytyy kaikesta huolimatta myös runsaasti ja mielipidekirjoitus herätti suurta hämmästystä keskuudessamme.

Johanna Ehnqvist, Ylä-Savon ammattiopiston aikuiskouluttaja


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *