perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Uusi uimahalli on hyvä päätös

Iisalmen valtuusto päätti, että kaupunkiin rakennetaan uusi uimahalli. Asiasta tehtiin hankesuunnitelma jo vuonna 2009. Seuraavan kerran uimahalli oli tosissaan asialistalla vuonna 2013. Uimahallin korjaus/rakentaminen kuitenkin siirtyi suurien kouluremonttien vuoksi.

Joku voisi sanoa, että halli on ollut ikuisuusprojekti. Sitä on tehty kuin Iisakin kirkkoa. Koulujen kunnostaminen ennen uuden uimahallin rakentamista on kuitenkin kaukaa viisasta politiikkaa. Vaikka kuntoliikunta on tärkeä investointikohde, lasten terveys ajaa sen edelle.

Vanhan uimahallin peruskorjaaminen olisi maksanut noin 10 miljoonaan euroa. Korjausaste olisi noussut jopa 90 prosenttiin. Vanhaan rakennukseen olisi saattanut silti jäädä riskirakenteita. Neljärataisen uuden uimahallin kustannusarvio on 11 miljoonaa euroa. Kuusiratainen maksaisi 700 000 euroa enemmän.

Rata-asiaa kannattaa miettiä ajan kanssa. 700 000 euroa on pienessä kaupungissa toki iso raha.

Toisaalta, kannattaako rakentaa isolla rahalla valmiiksi ahdasta? Uuden hallin rakentamisen yksi tärkeä peruste on nykyisen allastilan riittämättömyys.

Uimahallille oikea paikka on Kangas. Muitakin vaihtoehtoja on kartoitettu, mutta onneksi niihin ei päädytty.

Liikuntakampusideologiassa on paljon etuja. Samalle alueelle sijoittuu monia liikuntapalveluita. Se on kuluttajan kannalta hyvä asia.

Hyvät liikuntapalvelut ovat yksi tärkeä vetovoimatekijä myös uusien asukkaiden ja paluumuuttajien houkuttelussa.

Uusi uimahalli tekee Iisalmesta ja Ylä-Savosta entistä viihtyisämmän asuinpaikan.


  • Kommentit

    • Lapset nro

      Samalla Kankaalle seikkailupuisto,ja kiipeilyseinä uimahalliin jne. Siis joku mini superpark.

    Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *