torstai 22.3.2018
Vihtori

Uusi uimahalli – jatkuuko toiminta rakentamisen ajan?

Iisalmen uusi uimahalli tuo tullessaan tuoreen tuulahduksen koko Ylä-Savon seudulle. Paras paikka suunnitellulle hallille olisi tämänhetkisen hallin läheisyydessä. Siihen on parhaimmat kulkuyhteydet, riittävät pysäköintitilat sekä lähellä olevat muut liikuntapaikat.

Jos halli rakennetaan nykyisen paikalle, jäävät tuhannet ja tuhannet eri-ikäiset asiakkaat ilman alueen suosituinta virkistys- ja terveys-liikuntapaikkaa. Myös henkilökunnalle pitäisi järjestää korvaavaa työtä. Jos nykyinen uimahalli olisi käytössä rakentamisen ajan, kaupunki saisi lipputuloja, vuosittainen koulu-uinti sekä muu uimahallin ja kuntosalin käyttö jatkuisi. Iisalmen Uimareiden kilpa- ja harrasteryhmät pystyisivät jatkamaan toimintaansa ja uimataidon opetustaan.

Tulevan uimahallin täytyy olla kuitenkin tarpeeksi iso, jotta kaikenikäiset – vauvat, vaarit ja siltä väliltä – voivat nauttia allastilasta sulassa sovussa. Kuusiratainen allas olisi erityisesti kuntouimareille ja vesijuoksijoille helpotus. Koululaiset liikuntatunnillaan, Iisalmen Uimarit harjoitustensa ajan sekä ponnahduslautaa käyttävät ja muut vapaamman sukeltelun/uinnin harjoittajat tarvitsevat kaksi rataa.

Tämän lisäksi kuntouimareille ja vesijuoksijoille molemmille jäisi kaksi rataa käyttöönsä. Miksei uuteen halliin panostettaisi kunnolla ja rakennettaisi riittävän kokoista uimahallia? Kävijät olisivat varmasti tyytyväisiä. Halliin on toivottu myös vesiliukumäkeä ja kylmäallasta, joista molemmista olisi hyötyä. Vesiliukumäen ansiosta lapsia ja lapsiperheitä kävisi uimahallissa todennäköisesti yhä enemmän. Kylmäallas puolestaan sopii muun muassa treenien palautukseen.

Iisalmen uimahallissa käy myös moni lähipaikkakuntalainen. Uimahalli on kävijämäärältään Ylä-Savon suosituin terveysliikuntapaikka, joten nykyisen hallin pitäisi olla käytössä uutta hallia rakentaessa. Kannattaisi huomioida vielä tämä kansanterveydellinen näkökulma. Uudesta hallista ei saisi tehdä liian ahdasta, sillä se ei lisää tyytyväisyyttä. Kävijämäärän kasvettua vuosien aikana nykyinen halli on käynyt ahtaaksi. Tämä pitäisi sijainnin lisäksi huomioida. Uusi uimahalli on varmasti suositumpi onnistuneiden suunnitelmien ja uuden paikan avulla.

Julia Perälä

Iisalmen Uimareiden valmentaja


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *