maanantai 26.2.2018
Nestori

Unelmia pitää tavoitella

Iisalmen Visan hiihtäjä Vilma Ryytty muutti perheensä kanssa Vuokattiin alkukesästä ja aloitti opinnot Sotkamon lukion urheilulinjalla. Ryytty kertoo Iisalmen Sanomien (IS 27.10) jutussa, että unelmia saa ja pitää olla. Hänen mielessään siintävät arvokisat ja olympialaiset. On perheeltä ja nuorelta urheilijalta iso ja rohkea päätös muuttaa uudelle paikkakunnalle haaveen perässä.

Jokainen elää kuitenkin tässä maailmassa vain kerran. Unelmat – suuretkin sellaiset – ovat niitä, jotka tekevät elämästä merkityksellistä. Kaikki unelmia ei tietenkään voi saavuttaa, mutta niitä kannattaa yrittää tavoitella. Ei tarvitse vanhana kiikkustuolissa harmitella, että ei koskaan edes yrittänyt.

Joskus haaveet käyvät toteen. Harva olisi uskonut, että suomalainen koripalloilija rikkoisi maailman parhaassa koripalloliigassa ennätyksiä. Näin Lauri Markkanen tällä hetkellä tekee. Kolmessa ensimmäisessä pelissään Markkanen on heittänyt sisään kymmenen kolmen pisteen heittoa. Se on NBA-tulokkaiden uusi ennätys. Tämä siitä huolimatta, että moni on epäillyt, että Suomesta ei voi koskaan tulla huippukoripalloilijoita.

Hyviä esimerkkejä löytyy lähempää. Tuskin kovin moni olisi uskonut, että Ylä-Savon pienestä pitäjästä, Vieremältä löytyisi joskus kaksikin olympiamitalia ja vielä samasta perheestä. Kerttu ja Iivo Niskanen ovat omalla esimerkillään osoittaneet, että kaikki on mahdollista.

Markkasella, Niskasilla, kuten Ryyttylläkin on varmasti omat epäilijänsä. Suomessa ajateltiin pitkään, että kynttilä on pidettävä vakan alla ja unelmia ei pidä sanoa ääneen. Pikemminkin niitä täytyy salailla ja vähän hävetä. Onneksi nykyajan nuoret ja vähän varttuneemmatkin näyttävät vanhalle kansalle mallia uudenlaisesta ajattelusta!


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *