tiistai 20.3.2018
Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Tummanvihreä puolue!

Suomi tarvitsee uuden puolueen. Nykyisten puolueiden ohjelmissa esitetään upeita tavoitteita ihmisten ja luonnon välisestä elämän tasapainosta ja harmoniasta. Niissä puhutaan vastuunottamisesta ympäristöstä ja koko maailman väestön ”huolehtimisesta”.

Käytännössä mikään puolue ei toimi niin, että yrittäisi toteuttaa ohjelmansa mukaisia tavoitteita. Pikemminkin päinvastoin.

Ylenmääräiseen ja järjenvastaiseen luonnonvarojen ylikuluttamiseen kukaan ei puutu mitenkään.

Tärkeämpää poliitikkojen toiminnassa on edelleen ensisijaisesti oman edun tavoitteleminen ja henkilökohtainen hyvinvointi.

Puolueet eivät ota kantaa rihkaman ja turhanpäiväisten hyödyttömyyksien maahantuontiin.

Kaukoidästä tuodaan laivalasteittain turhanpäiväistä ”pärtöä” tyydyttämään ihmisten kyltymätöntä halua ostaa ”jotain”. Valtio ottaa velkaa, jotta kansalaiset saavat ostaa näitä ihanuuksia, jotka muutaman viikon kuluttua pitää toimittaa kaatopaikalle.

Myös ylellisyyshyödykkeitä, joita ihmisen hyvinvointi ei tarvitse eikä kaipaa, on tarjolla yllin kyllin. Niiden hyödyttömyyksien kauppaa ei edes yritetä millään tavoin verottaa.

Samoin on lemmikkieläinten suhteen. Suomessa on liki miljoona koiraa. Niiden aiheuttama hiilijalanjälki on todella merkittävä. On erikoista, että koko maassa luovuttiin koiraverosta eikä yksikään puolue ole kyseenalaistanut sitä.

Jos joltain vihreitä aatteita tunnustavalta rivipoliitikolta kysyt, mitä tarkoittaa hiilinielu tai hiilijalanjälki, saanet vastauksena: ”Mitä tarkoitat, en tiedä, olen kuullut jostain sellaisesta puhuttavan.”

Mielettömiin lomalentoihin ympäri maapalloa ei puututa, sillä pitäähän ihmisen päästä ylpeilemään sillä, kuinka monessa maassa hän on käynyt!

Puolueet kehottavat kuluttamaan, jotta saadaan talous nousuun. Tuo lienee järjettömin näkemys tulevan hyvinvoinnin suhteen. Jos joku poliitikko erehtyy esittämään muutosta tähän hulluuteen, se tarkoittaa hänelle uranputken päättymistä.

Jotkut ihmiset olivat muutama vuosikymmen sitten lähellä aitoa ”vihreyttä”. Nyt he ajelevat katumaastureillaan sähkölämmitteiselle kesämökilleen ja ottavat kiivaasti kantaa siihen, pitääkö avannosta nostettu kala tapaa heti vai huomenna? No, syöttinä olevalle, kuolemantuskissa kiemurtelevalle madolle se lienee samantekevää!

Muutosta ja uutta oikeaa ”tummanvihreää” Suomessa tarvitaan, jotta lapsemme voisivat selvitä ”hengissä”?

Vaaleanvihreille riittänee, että Lumi ja Pyry ovat helpottamassa ihmisen ymmärrystä luonnon merkityksestä. Halavasepikkäästä ei niin väliä.

Ilkka Hallenberg, Iisalmi


 • Kommentit

  • Liisa

   Mitä vittua, Kyselee epätietoinen Sysmästä?
   Ei tässä kepulaisia tarvita….

  • syöpä kasvi!

   ”Tärkeämpää poliitikkojen toiminnassa on edelleen ensisijaisesti oman edun tavoitteleminen ja henkilökohtainen hyvinvointi.”

   ”Muutosta ja uutta oikeaa ”tummanvihreää” Suomessa tarvitaan, jotta lapsemme voisivat selvitä ”hengissä”?”

   Oletko tullut ajatelleeksi, että kersaton katumaasturikastraatti on todennäköisesti tuhat kertaa harmittomampi kuin Hallenbäri, jonka nurkat ovat turvoksissa jälkikasvusta?

   Tekstistäsi paistaa hyvä tahto, mutta samalla sellainen syvänitsekäs perverssiys, johon ainoastaan kepulainen pystyy. Toivottavasti kyse on pelkästä teknisestä kömmähdyksestä, sillä ihmiskunta ei tarvitse kepun toista tulemista, oli neliapilan värisävy mikä hyvänsä.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *