maanantai 26.2.2018
Nestori

Tolkun ihmiset

Väitetään, että maahanmuuttokysymykset jakavat kansamme kahtia. Se on vale. Ääripäiden välissä on valtava enemmistö, tolkun ihmiset.

Tolkun ihminen ei kiistä maahanmuuton aiheuttamia ongelmia eikä hekumoi ajatuksella, että kansanedustaja tai hänen lapsensa raiskattaisiin.

Tolkun ihminen on valmis auttamaan apua tarvitsevia, mutta ymmärtää, että rajalliset resurssit on suunnattava kaikista hädänalaisimmille. Tolkun ihminen ymmärtää, että viranomaiset tekevät työnsä, tunnistavat todelliset turvapaikan tarvitsijat ja käännyttävät muut pois.

Tolkun ihminen ei halua, että pakolaisvirta maahamme yltyy hallitsemattomaksi. Tolkun ihminen vaatii poliitikoilta toimia, jotka takaavat yhteiskuntarauhan. Tolkun ihminen ajattelee, että vaikka Suomen täytyykin auttaa, se ei saa tapahtua omien kansalaistemme kustannuksella.

Tolkun ihminen tuomitsee seksuaalisen häirinnän ja väkivallan riippumatta siitä, kuka siihen syyllistyy. Hän haluaa rikoksiin nykyistä kovempia tuomioita ja että rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat karkotetaan maastamme. Hän myös ymmärtää, että näitä asioita säätelevät lait, asetukset ja säännökset, joita maamme on sitoutunut noudattamaan.

Tolkun ihminen toivoo, että jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi, mutta hän ymmärtää, ettei kaduille tarvita partioita. Turvallisuudentunne syntyy parhaiten, kun jokainen puuttuu havaitsemiinsa epäkohtiin, ei salli epäasiallista kohtelua, rasismia tai väkivaltaa missään olosuhteissa.

Tolkun ihminen ei tee johtopäätöksiä tai yleistyksiä tuntemattomista ihmisistä sen perusteella, mihin kansanryhmään nämä sattuvat kuulumaan. Tolkun ihminen ei pelkää kohdata ihmistä ihmisenä.

Tolkun ihminen osaa keskustella kriittisesti maahanmuuttopolitiikasta, mutta hänelle kriittisyys ei tarkoita sitä, että osaa keksiä mahdollisimman paljon ulkomaalaistaustaisia halventavia nimityksiä. Tolkun ihminen on asiallinen, perustelee näkemyksensä ja kunnioittaa toisia.

Tolkun ihminen tekee niin kuin Teemu Selänne ja tuomitsee rasismin yksiselitteisesti.

Tolkun ihminen ei alennu räyhäämään nimettömänä internetin keskustelupalstoilla vaan esiintyy suoraselkäisesti omalla nimellään eikä kirjoita mitään, mitä ei voisi sanoa toiselle kasvotusten.

Tolkun ihminen olettaa, että ihminen, joka saa maastamme turvaa ja suojaa, osaa antaa sille arvoa eikä ylenkatso tai halveksi kulttuuriamme tai uskontojamme. Tolkun ihminen haluaa, että yhteiskuntaamme sopeutumattomat käännytetään takaisin, mutta osaa myös antaa arvoa niille, jotka kotoutuvat ja osallistuvat yhteiskuntaamme sen täysivaltaisina jäseninä. Tolkun ihminen osaa kunnioittaa mutta myös vaatia kunnioitusta – sekä olla itse sen arvoinen.

Tolkun ihminen ymmärtää, mitä rasistit yrittävät tehdä. He yrittävät vihaa ja pelkoa lietsomalla saada tolkun ihmisiä liittymään heihin, jotta viha, pelko, epäluulo ja turvattomuus lisääntyisivät. Tolkun ihminen ei tähän lankaan mene.

Tolkun ihmisissä on se ongelmallinen piirre, että he eivät halua tehdä itsestään numeroa. He eivät halua huutaa omia maltillisia ja rakentavia mielipiteitään julki. Vaikka heitä on paljon, he ovat näkymättömiä. Se on sääli, sillä juuri näitä tolkun ihmisiä maamme nyt kaipaa. Heitä, jotka mieluummin rakentavat kuin hajottavat.

Kuka uskaltaa myöntää olevansa tolkun ihminen?

Kirjoittaja on iisalmelainen kirjailija.

Jyri Paretskoi

jyri.paretskoi@iisalmi.fi


 • Kommentit

  • Papa Grande

   Tohtori ja H:gin kunnanvaltuutettu Veronika Honkasalo lienee Tolkun Ihminen heittäessään pitkän tumman varjon jääkiekon harrastajien päälle, vastoin tietolähteitä.
   Koko lajin leimaaminen joukkoraiskauskulttuurin tyyssijaksi lienee vasemmistopuolueen törkein ulostulo, sitten Punakapinan.

  • Jari Tiilikainen

   Kyllä on lapsellista ja AIKALAILLA turha julistus. Luulisi että kaikki haluavat kaiken rikollisuuden loppuvan siinähän on tolkkua. Paha vaan että suomalaiset eivät uskolla puuttua itse asioihin ellei ole monta kaveria mukana. Missä on se suomalainen sisu? Onko meistä oikeasti tullut pelkureita kun emme uskolla puuttua näihin asioihin. Kaikki tästä johtuu kasvatuksestamme. Se että meidän ei ole tarvinnut pelätä mitään pitkään aikaan on tehnyt meistä pelkureita. Nyt suomalaiset ottakaa itseänne niskasta kiinni ja alkakaa laittaa vastaan sillä mitä pitempään jatkamme pelkuruutta sitä vaikeampi on ottaa sitä ensimmäistä askelta. Kaikki ei elämässä ole pelkkää pilvellä elämistä.

   • Pete

    Syy puuttumattomuuteen on paljolti oikeuslaitoksessamme. Jos ojennat sanallisesti pahantekijää ja hän käy päällesi, seurauksena on pelkästään huonoja vaihtoehtoja. Joko saat kuonoosi ja hyvässä lykyssä naurettavan korvauksen menetetyistä hampaista (mitä varaton pahantekijä ei koskaan maksa), tai sitten puolustat itseäsi onnistuneesti ja sinä saat itse tuomion ja maksat. Kunnon kansalaiseen se kirpaiseekin, mutta ei siihen rähisemään ryhtyneeseen hampuusiin, jolla ei ole edes ulosmitattavaa.

    Niin se menee. Tässä maassa ei oikeuslaitoksen mielestä saa puolustaa itseään. Jos joku hakkaa sinua puukolla selkään, on oikeuden mielestä oikea toimintatapa soittaa hätänumeroon ja ilmoittaa että ”Minua tapetaan.”

  • Lari Suni

   Koko kirjoitus oli täynnä itsestäänselvyyksiä, joita nykyinen hallitus ja presidentti eivät ole pystyneet noudattamaan.

   Lisäksi, säälittävää samaa lässytystä, jota kuulee lapsenraiskaajasuvaitsevaistolta. Myös sipiläisten rikosten vähättelyä. Suomalaiset keskivertokansalaiset asetetaan tietoisesti vaaraan tuomalla terroristeja maahan ja sitten syytetään Suomalaisia rasisteiksi kun me haluamme vain elää turvallista elämää.

   Millä te oikein itsellenne perustelette lastenne kodin ja elämän pilaamisen?

   • Eerik Ranta

    Lari Suni, kirjoitit aivan oikein, oikeasti tolkkua tekstiä. Hyvä!

  • Teemu

   Tolkun mediaihmiset myöskin tajuavat että rasismi toimii molempiin suuntiin. Vastaanottokeskuksiin polttopulloa heittävä on säälittävä rasisti ja tismalleen yhtä säälittävä rasisti on se turvapaikanhakija joka tekee seksuaali, tai muun väkivaltarikoksen kantaväestöämme kohtaan. Olisi ihan oikeasti syytä alkaa puhua asioista oikeilla nimillä kumpaankin suuntaan.

  • Satu Pistool

   Hyvä kirjoitus. Pelasti päiväni sillä olen ajatellut että meitä tolkun ihmisiä ei ole. Tuntuu huojeltavalta lukea että sittenkin… Kiitos kirjoituksesta. Kyllä olen tolkun ihminen.

  • jouko vuorinen

   Olisi hyvä jos vasurit ja vihreät perustaisivat ”jakelukeskuksia”. Näihin voisivat suunnistaa puutteessa olevat . Näin heistäkin tulisi Tolokun Immeisiä,

  • Erkki Kirves

   No kylläpä täällä on nyt näitä tolkun ihmisiä. Minusta Paretskoin kirjoitus oli aika naivi. Mitähän jos joku ensin määrittelisi termin rasisti, jotta aiheesta kannattaisi ylipäätään keskustella.
   Voidaan sanoa, että ruotsalaiset ovat tolkun ihmisiä ja siinä nyt sitten ollaan. Jahka Suomen hallintoonkin saadaan joskus tolkun ihmisiä, niin ehkäpä tilanne rauhoittuu. Ääripäät eivät koskaan häviä minnekkaaä.

  • Tuntematon tapaus

   Kirjoitus on hyvä alku.

   Muutama lisäys…

   Tolkun ihminen haluaa, että suomalainen media hoitaa oman osuutensa tasapuolisesti uutisoiden ilman ideologisia laseja. Rasistikorttiautomaatin voi myös romuttaa.

   Tolkun ihminen haluaa, että suomalaiset päättäjät ja viranomaiset tekevät kaikkensa kansan eteen ja ajavat vain suomen etua.

   Tolkun ihminen haluaa että suomalainen yhteiskunta kykenee tarjoamaan myös hänen jälkipolvilleen mahdollisuuden elää. yrittää ja tehdä työtä sekä edelleen jatkaa edellisten sukupolvien perintöä turvallisessa yhteiskunnassa.

   Tolkun ihminen ymmärtää myös sen että etteivät kaikki jaa samanlaista vastuuta yhteiskunnasta kuin hän itse. Tolkun ihminen on huomannut myös että monet käyttävät väärin yhteiskunnan tarjoamia palveluita. Eikä läheskään kaikilla ole edes halua ottaa vastuuta omasta toimeentulostaan itsenäisesti.

   Joskus tolkun ihmistäkin alkaa harmittamaan kun yhteiskuntaan pesiytyy vuosikymmeniksi kansalaisryhmiä joilla ei ole tarkoitustakaan ns. ”kantaa korttaan kekoon” oman itsensä ja koko yhteiskunnan tarpeisiin.

  • Timo Mikkilä

   Jos presidentti olisi tolkun ihminen hän panisi rajat kiinni ja lopettaisi venäjän poikotin .Nyt eletään niitä aikoja että talossa, nimeltä SUOMI pitäis olls ISÄNTÄ joka sanoo kuinka toimitaan.Kyllä tulee KEKKOSTA ikävä .Meillä on vielä yksi oljen korsi johon voisimme joukolla tarttua, nimittäin Paavo Väyrynen joka vois pelastaa maan.

  • loordi

   Tolokun ihiminen myös ymmärtää että jos nuoretmiehet haluaa osoittaa halun auttaa järjestämälä ”katupartioita” niin ei kiellä sitä.

  • Miia Kristiina Siimestö

   Olen suomalainen kristitty ja se ei ole rasismia. Suurinta rasismia osoittavat tulijat jotka eivät ole maassa maan tavalla. Suurinta rasismia osoittavat päättäjät jotka leikkaavat koulutuksesta ja lakkauttavat yliopistojamme. Yrittävät luoda halpatyömarkkinat ja kouluttamatonta kansaa on sitten helpompaa orjuuttaa. Suurinta rasismia on säästää vanhustenhuollossa ja lastensairaalan rakentamisen avustamisessa. Suurinta rasismia suomalaisuutta kohtaan on jättää oman maan kansalaiset leipäjonoihin ja 7107 asunnotonta ilman asuntoa kun EU ei maksa heistä rahaa Suomelle. Lisäksi suurinta rasismia on myydä Suomi ja sen kansalaiset rahan alttarille ja olettaa että me hyväksymme naisiin, lapsiin ja vanhuksiin kohdistuvan lisääntyneen väkivallan. Suurinta rasismia Suomalaisuutta kohtaan on puukottaa ulkomaalaisen toimesta samaa suomalaista miestä kolme kertaa. Suurinta rasismia on väkivalta ihmisyyttä kohtaan sillä me suomalaiset oletamme että kun me rakastamme ja näytämme miksi maassamme on rauha niin tämä rauha perustuu Taivaan Isään ja Jumalan Poikaan Jeesukseen Kristukseen. Saudi-Arabia ilmoitti että öljykriisin myötä maan rauha on uhattuna sillä siellä rauha on maksettu rahalla. Mikään rauha joka perustuu rahaan ei tule kestämään. Rauha joka perustuu Taivaallisen Isämme rakkauteen tulee kestämään. Ei ole rasismia olla suomalainen ja kyllä olen mitä suurimmassa määrin tolkun ihminen. Suomessa suomalaisella on syntymäoikeus olla suomalainen. Eikä suomalaisuus ole rasismia.

  • Näinjuuri

   Tällä hetkellä paras kirjoitus tästä aiheesta. Kyllä, olen tolkun ihminen.

  • sirpa kukka

   Tämä tolkun ihminen on hiljaa koska äänesti ja pettyi, äänesti ja pettyi. Tuli raiskatuksi, ei päässy sairaalaan. Nyt nöyränä, nöyryytettynä, toivonsa menettäneenä kotona hiljaa.

   • ville

    Poliisit neuvoivat heiluttelemaan avain nippua…. mutta … poliisit jättivät kertomatta että avaimet tulee olla vähintään kokoa 24 ja mielellään sitä suurempia, ja lisäksi, ne tulee olla metrin ketjun päässä että niihin saa runsaasti vauhtia ja voimaa.

  • Jorma jänttinen

   Tolkun ihminen muuttaa suomesta pois, antaa tilaa maahanmuuttajille ja maksaa veronsa mielellään muualle.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *