maanantai 26.2.2018
Nestori

Tolkun ihmiset

Väitetään, että maahanmuuttokysymykset jakavat kansamme kahtia. Se on vale. Ääripäiden välissä on valtava enemmistö, tolkun ihmiset.

Tolkun ihminen ei kiistä maahanmuuton aiheuttamia ongelmia eikä hekumoi ajatuksella, että kansanedustaja tai hänen lapsensa raiskattaisiin.

Tolkun ihminen on valmis auttamaan apua tarvitsevia, mutta ymmärtää, että rajalliset resurssit on suunnattava kaikista hädänalaisimmille. Tolkun ihminen ymmärtää, että viranomaiset tekevät työnsä, tunnistavat todelliset turvapaikan tarvitsijat ja käännyttävät muut pois.

Tolkun ihminen ei halua, että pakolaisvirta maahamme yltyy hallitsemattomaksi. Tolkun ihminen vaatii poliitikoilta toimia, jotka takaavat yhteiskuntarauhan. Tolkun ihminen ajattelee, että vaikka Suomen täytyykin auttaa, se ei saa tapahtua omien kansalaistemme kustannuksella.

Tolkun ihminen tuomitsee seksuaalisen häirinnän ja väkivallan riippumatta siitä, kuka siihen syyllistyy. Hän haluaa rikoksiin nykyistä kovempia tuomioita ja että rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat karkotetaan maastamme. Hän myös ymmärtää, että näitä asioita säätelevät lait, asetukset ja säännökset, joita maamme on sitoutunut noudattamaan.

Tolkun ihminen toivoo, että jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi, mutta hän ymmärtää, ettei kaduille tarvita partioita. Turvallisuudentunne syntyy parhaiten, kun jokainen puuttuu havaitsemiinsa epäkohtiin, ei salli epäasiallista kohtelua, rasismia tai väkivaltaa missään olosuhteissa.

Tolkun ihminen ei tee johtopäätöksiä tai yleistyksiä tuntemattomista ihmisistä sen perusteella, mihin kansanryhmään nämä sattuvat kuulumaan. Tolkun ihminen ei pelkää kohdata ihmistä ihmisenä.

Tolkun ihminen osaa keskustella kriittisesti maahanmuuttopolitiikasta, mutta hänelle kriittisyys ei tarkoita sitä, että osaa keksiä mahdollisimman paljon ulkomaalaistaustaisia halventavia nimityksiä. Tolkun ihminen on asiallinen, perustelee näkemyksensä ja kunnioittaa toisia.

Tolkun ihminen tekee niin kuin Teemu Selänne ja tuomitsee rasismin yksiselitteisesti.

Tolkun ihminen ei alennu räyhäämään nimettömänä internetin keskustelupalstoilla vaan esiintyy suoraselkäisesti omalla nimellään eikä kirjoita mitään, mitä ei voisi sanoa toiselle kasvotusten.

Tolkun ihminen olettaa, että ihminen, joka saa maastamme turvaa ja suojaa, osaa antaa sille arvoa eikä ylenkatso tai halveksi kulttuuriamme tai uskontojamme. Tolkun ihminen haluaa, että yhteiskuntaamme sopeutumattomat käännytetään takaisin, mutta osaa myös antaa arvoa niille, jotka kotoutuvat ja osallistuvat yhteiskuntaamme sen täysivaltaisina jäseninä. Tolkun ihminen osaa kunnioittaa mutta myös vaatia kunnioitusta – sekä olla itse sen arvoinen.

Tolkun ihminen ymmärtää, mitä rasistit yrittävät tehdä. He yrittävät vihaa ja pelkoa lietsomalla saada tolkun ihmisiä liittymään heihin, jotta viha, pelko, epäluulo ja turvattomuus lisääntyisivät. Tolkun ihminen ei tähän lankaan mene.

Tolkun ihmisissä on se ongelmallinen piirre, että he eivät halua tehdä itsestään numeroa. He eivät halua huutaa omia maltillisia ja rakentavia mielipiteitään julki. Vaikka heitä on paljon, he ovat näkymättömiä. Se on sääli, sillä juuri näitä tolkun ihmisiä maamme nyt kaipaa. Heitä, jotka mieluummin rakentavat kuin hajottavat.

Kuka uskaltaa myöntää olevansa tolkun ihminen?

Kirjoittaja on iisalmelainen kirjailija.

Jyri Paretskoi

jyri.paretskoi@iisalmi.fi


 • Kommentit

  • Harriet

   Kyllä tolkun ihminen tunnistaa myös sen että että rasismia haetaan sieltä missä sitä ei ole ja asioita kärjistetään myös niinpäin.

  • Rainer Puhakka

   JA MUISTAA SOTILAS-VALANSA !

   • Anthros

    Aamen

  • Ella

   Mielenkiintoista kuinka leimakirvestä heilutetaan aina vain toisesta ääripäästä. Tolkun ihminen ymmärtää käsitellä asiaa tasapuolisesti.

  • Juhani Vahtokari

   Onneksi on tuollaisiakin kirjoittajia. Ja onneksi meillä on PRESIDENTTI!

  • Wallenius

   Onneksi on suurin osa tolkun ja oikeudenmukaisia ihmisiä kansastamme!
   Tuskin oikeatkaan turvapaikan hakijatkaan haluavat nähdä tällaista ulkolaisten äiijäjoukkojen brutaalia käytöstä ja väkivaltaa sekä raiskauksia jota ovat juuri lähteneet pakoon!
   Tänne on vain pakolaisten seassa tullut eturivissä näitä PAHAT MIELESSÄ olevia samoja tahoja joita monet vainotut ja oikeasti apua tarvitsevat kiitolliset ja vilpittömät lapsiperhe pakolaiset ovat paenneet tänne keskuuteemme.
   On kaikkien meidän Suomalaisten ja vainoa paenneiden turvapaikka perheiden etu, että nämä PAHAT NIELESSÄ olevat palautetaan pikakäännytyksellä välittömästi pois maastamme, jottei viattomat apua tarvitsevatkin pakolaiset kärsi syyttömänä näiden pahisten tekosista mitä tapahtuu vastaanottokeskuksissakin jossa tapahtuu näitä vainoamisia edelleenkin.
   Tolkkua me yli 5 miljoonaa Suomalaista vain haluamme ja turvaa niin omille lapsillemme ja naisillemme kuin myöskin oikeille turvapaikan tarvitsijoille samoin.
   Laittomuss älköön saako enää jatkua ja lisääntyä maassamme ja poistetaan mielummin PAHAT MIELESSÄ olevat maastamme kaikki muiden tähden ja rauhan tähden. Lakihan on vain lain rikkojaa varten, mutta meille turvaksi.

  • OsKarvinen

   Hienoja ajatuksia. Vois vaikka seuraavissa vaaleissa olla TOLOKUN IMMEINEN puolue. Saattas saaha kannatusta.

  • Kristian

   Tuon voi kirjoittaa paljon lyhyemminkin: Tolkun ihminen noudattaa Suomen lakeja ja edellyttää sitä kaikilta muiltakin. Ja lainrikkomisia varten on oma toimiva järjestelmänsä.

  • Pasi Heinonen

   Ilmoittaudun tolkun ihmiseksi. Tolkun ihminen ottaa myös kantaa asioihin. Vanha sanonta kuuluu: pahan voittamiseen riittää kun hyvät eivät tee mitään. Kiitos kirjoittajalle ja Presidentti Niinistölle

  • Tarja Marjamäki

   Kiitos erinomaisesta kirjoituksesta! Kiitos myös presidentillemme näin hienoin kirjoituksen levittämisestä lukuumme.

  • Niilo

   Olenkohan ainoa lukija jonka mielestä tässä kaikesta ulkonaisesta ns.maltillisuudesta huolimatta hyssytellään rasismia?

   Meillä on täällä Suomessa aika vahvana kulttuurissa sellainen piirre että pelätään ”ääripääksi” leimautumista kuin ruttoa. Kuitenkin on asioita kuten suvaitsevaisuus ja kaikenlaisen syrjinnän vastustaminen jossa ääripäähän kuulumisessa ei saisi olla mitään hävettävää.

   Rasismin hyväksyminen silleen sopivasti, ihan pikkasen vaan, sivistyneisiin sanoihin verhoiltuna, ja sillä tavalla yhteiskunnan valtavirtamassaan sulautuminen ”tolkun ihmisenä” ei saisi olla mikään ylpeydenaihe.

  • Anne

   Olen pitkään ajatellut samoin, mutta ei osanut sanoa sitä niin järkevästi. En ole suvakki, mutta ei milla tavalla rasistika. Ymmärän, että on oikeasti apua tarvitsivia, mutta ne joukut, mitä tänne nykyisin tulee, ei vältämättä ole niitä enitein apua tarvitsivia. Ei kaikki saa mitata samalla mittapuulla, ei kaikki turvapaikan hakijat ole raiskajat ja rikolliset. Mutta ei ihan jokaista saa myös avosylin otta vasta ja tarjoa kaikke ilmaiseksi, täyty heillä ansaitse se apua ja anta omalta puolelta vastikeeksi arvostusta ja apua paikallisille.

  • Jaana

   Kiitos kirjoittajalle! Puit ajatukseni sanoiksi, joita en osannut sanoa.
   Olen tolkun ihminen.

  • Juha Kaartinen

   Ikävästi särähti korvaan tv2 tuottamassa ohjelmassa mamu suomi..! Maahanmuuttajien jälkipolvet nauraen ohjelmassa : ” Varokaa vaan, mamut valtaa Suomen.. siihen päälle nauroivat.. pidin sitä todella ikävänä asiana näin vanhempana, suoranaista provosointia, yritettiin piilottaa, mustabarbaari(rpa artisti) sen huomasi, toinen vain jatkoi hölöttämistä.. ja vielä tv lähetyksessä.. Joku voisi ottaa yhteyttä eteenpäin ohjelman lopettamiseksi, muutenkin kaikenlainen barbaarisoituminen pelkästään nimellä ei olisi suotavaa missään muodossa saati ivallisuus isäin äitein maata kohtaan, ihmisiä jotka tätä verisesti ovat suojellee, kaikki kunnia heille. Siunausta ja varjelusta maatamme kohtaa ja sen ihmisiä. jk Vantaa

   • muutama korjaus

    Olen samaa mieltä. En usko, että tällainen ohjelma millään tavalla kasvattaa maahanmuuttajanuoria suhtautumaan arvostavasti meihin, jotka heidät elätämme. Ja kun juuri tuo arvostus, nöyryys ja itsehillintä ovat meidän kulttuuriamme. Juuri siksi meidän täytyy suojella sitä tilaa, jossa on varaa olla kärsivällinen, kulttuurimme koodien mukaisesti. Nykytilanteessa kärsivällisyytemme on johtanut orjalliseen asemaan omassa maassamme. Katsokaa vain, missä asemassa sivistynyt englantilaisuus, ruotsalaisuus tai puolalaisuus ovat. Ne ovat uhanalaisia olemistapoja.

   • Anthros

    Mielensä pahoittaja ? Maahanmuuttomäärä tulee kymmenkertaistumaan 20 vuoden sisällä eikä loppua näy.

  • Leena Eränkö

   Suurkiitos kirjoituksesta, jonka luin Sauli Niinistön facebookjaon innoittamana. Haluan olla Tolkun ihminen!

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *