tiistai 20.3.2018
Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Tasa-arvo, sananvapaus ja demokratia

Suomi on maa, jossa kuuluisi olla tasa-arvo, sananvapaus ja demokratia. Olisihan se hienoa, jos kaikkia kohdeltaisiin yhtä hyvin, kaikki saisivat ilmaista mielipiteensä oli se mikä tahansa ja hallitus toteuttaisi kansan tahtoa. Asiat eivät ikävä kyllä kuitenkaan näin ole.

Suomessa tasa-arvottomuus korostuu etenkin pienituloisten ja hyvätuloisten välillä. Lähes kaikki leikkaukset koskevat pienituloisia lapsiperheitä, työttömiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Eli siis juuri niitä, jotka sitä rahaa tarvitsisivat. He joutuvat kituuttamaan kuukaudesta toiseen miettien, riittävätkö rahat ruokaan ja laskuihin. Hyvätuloiset taas saavat kaikki veronkevennykset.

Pienituloisten tuloja ollaan pienentämässä samaan aikaan kun hyvätuloisilla niitä korotetaan. Kohta monet hyvätuloiset pääsevät käymään yksityisillä lääkäriasemilla yhteiskunnan piikkiin, kun pienituloinen maksaa koko lystin itse. Ja hyvätuloiset vielä valittavat kuinka lapsiperheet ja työttömät saavat kaiken ilmaiseksi. Pienituloisia poljetaan maahan samalla kun herrat mennä porskuttavat keräten lisää tuohta lompakoihinsa.

Sananvapaus on niin kauan kuin ollaan samaa mieltä kuin muut. Jos esittää erilaisen kriittisen mielipiteen johonkin asiaan, voidaan se leimata rasismiksi tai vihapuheeksi. Jos on eri mieltä ja esittää oman mielipiteensä jostain asiasta julkisesti, voi saada sakot vihapuheesta. Toisin sanoen ole samaa mieltä muiden kanssa niin kaikki menee hyvin ja ei tule seuraamuksia.

Jos Suomessa olisi demokratia, hallitus ei tekisi päätöksiään kansalta pimennossa eikä Suomi olisi holhousvaltio. Silloin hallitus kuuntelisi mitä kansa tahtoo ja pyrkisi toteuttamaan enemmistön tahdon.

Tämä kaikki repii Suomea hajalle. Asian todennäköinen seuraus on kapina ja pahimmassa tapauksessa sisällissota. Raja se on kansalaistenkin sietokyvyllä, ei kansa kaikkea loskaa niskaansa ota mitä sieltä eduskunnasta syydetään.

Joni Tuomainen


 • Kommentit

  • Luksuskorvaus

   Muistakaahan työttömät persuilijat mitä mieltä Isä Halla-Aho on työttömyystuesta ja muista sosiaalietuuksista, myös kantasuomalaisten.

  • Pinnanallakytee

   Perussuomalaiset ottavat Hallaahonjohdolla murskavoiton seuraavissa vaaleissa!!

  • Ihmettelenpä vaan

   Parhaiten ansaitseva 10 prosenttia maksaa ansiotuloverokertymästä noin 70 prosenttia. En minä tiedä onko tämä nyt kovinkaan köyhien oikeuksien polkemista…

   • pielakas

    Kerropa lähteesi tuloverotuksen jakautumisesta, niin tarkistetaan asia.
    Kun otetaan mukaan kunnallisverotus ja välillinen sellainen (varsinkin alv), kuva joka tapauksessa muuttuu jonkin verran.

   • Rappiolla

    Siinäpä se itu onkin ,ne seuraavat kymmenet prosentit ottaisi mielellään 10% palkankorotusen ja maksaisi siitä verot ja muut maksut mukisematta ,mutta ei voi kun ”kansantalous” ja kilpailukyky kärsii,mutta sen 10% eliittiporukan vuoksihan ei ”kansantalous” kärsi eikä kilpailukyky mene vaikka liksat nousis 100% ,se on tasa-arvoa ja demokratiaa kepumaassa.Se köyhien oikeuksien polkeminen on erijuttu eikä sitä eliittiporukka tajua ennenkuin omalle kohdalle kolahtaa.

  • Rappiolla

   Kepumaa on paraspaikka ,kepumaa on iloinen,ei taida olla kun ruohonjuuritasolla olevia kuuntelee.Kepumaan eliitin tulot on nousset kuulemma muutamassa vuodessa jopa yli 200% samaan aikaan kepujohtoinen hallitus käyttää kiinalaiseen kidutusmenetelmään verrattavaa tyyliä suurimpaan osaan kansalaisia,kylmätippa silloin toinen tällöin hetken rauhaa ei saa,näennäisesti pieniä kiristyksiä yksitoisensajälkeen joista tulee isolovi pikkuhiljaa vuosien saatossa ja palkkoja ei saa nostaa ”kansantalous” kärsii… siis..” eliitin talous” kun voitot pienenee.Eliitti luottaa siihen kyllä kansa kestää ja pysyy hiljaa ,pysyyhän se kun elinvoima näivetetään pikkuhiljaa.Huvittavaa on kuulla tätä samaa höpötystä ,kun nyt on nousukausi niin nyt on säästettävä eikä missään tapauksessa saa ”kansantalous”kärsiä ja sitten kun taas on kohta se alamäki niin silloin paasataan varsinkin kepun ja kokomuuksen elitiiporvarien suulla nyt on leikattava enemmän kun ”kansatalous”kärsii ja korot ja kaikki menee päin helekuttia ja samaan aikaan saman porukan kädet on kyynärpäitä myöten yhteiskunnankukkarolla milloin mitäkin yritystukea ym vonkumassa kirkkain otsin.Ja sote se vasta riemun antaa eliittiporvarille jos siittä nyt mitään edes tulee kun pakkopakkosote rehula jäi sivuraitelle .Jos suomessa olisi yksikin miljoonan asukkaan kaupunki niin joukkovoima olisi konkreettinen väline,pitkät välimatkat ja pienet yhdyskunnat estää suuret rähinät eliitti luottaa sihen ja jatkaa kansan näivettämistä.

  • anssi

   Vuoden 1918 sota oli yksi malli sisällissodasta, mutta sen kaltaisen on vaikea kuvitella syttyvän ainakaan seuraavan 10 vuoden aikana. Olet kuitenkin mielestäni oikeassa, sillä kaaoksen ja pelon lietsomista voi kutsua ajan hengen mukaiseksi kapinaksi tai sisällissodaksi.

   Ihmisten puheista, nettipalstoilta ja somesta saa paljon vihjeitä tulevasta. Niiden määrän ja laadun perusteella näyttää varmalta, että Suomessa koetaan lähivuosina terroritekoja. Jos merkit pitävät paikkansa, asialla ovat kantakansalaiset, jotka kokevat ettei ole mitään menetettävää. Mukana on myös organisoituja ”tilaustöitä”, minkä vuoksi Suomessa koetaan hyvin valmisteltuja, tuhansiakin uhreja vaativia iskuja.

   Maan hallinto tiedostaa riskit, mutta ei pyri hoitamaan sairautta, vaan lääkitsee oireita muslimiterrorin varjolla voimaan saatettavilla tiedustelulaeilla. Suurelle yleisölle Stasimaa on ok, kun se on totutettu yksityisyyden vievällä teknologialla. Niin Suomi muuttuu pikkuhiljaa valvontayhteiskunnaksi ja poliisivaltioksi, ja siitäkös väkivallan kierre ärmistyy.

  • pielakas

   Mielenilmauksille pitäisi ensinnäkin hankkia omaehtoista näkyvyyttä rahalla, jotta ulkopuoliset eivät yksin pääsisi sitä esittelemään ja määrittämään julkisuudelle. Mutta ”turhuuteen” ei kansalaisen mielestä sovi eurojaan tuhlata, valtion pitäisi kapinatkin kustantaa… Tärkeysjärjestyksissä on siis korjaamista. Eikä sopivia nykyaikaisia keinoja viitsitä tai osata etsitä, sellaisia joihin tavallinenkin kansalainen rohkenisi yhtyä. Ja sitten on tämä kansalaisten keskinäinen epäluottamus ja varauksellisuus, joka paljolti johtuu hajottavasta puoluejaosta. Yleinen kyynisyyskin passivoi, onhan historiassa näköjään kaikki jo kokeiltu ja turhaan. Mutta pitäisi siis kokeilla uusia keinoja todellisen joukkovoiman turvin.

   Nämä näkökohdat ja varmaan muitakin olisi mielestäni ”kapinointeja” suunnitellessaan otettava huomioon. Kyllähän perinteinen mielenosoituskin kyltteineen yhä käy, mutta joukon pitäisi olla suuri, esimerkiksi satatuhantinen, eikä sen tulisi rajoittua yhteen huutelukertaan. Lässähdyshän on merkki siitä, että ei tässä aivan vakavissaan ollakaan.

  • Roberto

   Karkeasti ottaen jos joka kolmatta suomalaista ei kiinnosta omat tai maan asiat sen vertaa, että menisivät edes äänestämään niin miten tällaisesta lammaslaumasta olisi kapinaan? Leipäjonot, työttömyys ja muut ongelmat, missä ne näkyvät? Ei missään. Ei täällä ole vielä asiat läheskään liian huonosti ja muutos vaatisi oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *