tiistai 23.4.2018
Yrjö, Jyrki, Jyri, Jori, Jiri, Yrjänä

”Suomessa voi leikkiä kuraleikkejä” – Tänään juhlivat lapset ja Suomi yhdessä

Suomessa on parasta, kun se on eri vuodenaikoina tosi kaunis, Ronja Turpeinen (oik.) sanoo. Parasta on turvallisuus ja siisteys, miettii Laila Shaheen (keskellä). Jere Heiskanen saa metsän äänistä ideoita säveltämiseen. Heidän syksystään lisää perjantain lehdessä. (Kuva Tiina Tynkkynen-Hieta)

Iisalmi
Tiina Tynkkynen-Hieta
– Suomessa voi leikkiä kuraleikkejä.
– Suomessa voi kaataa puita ja tehdä polttopuita.
– Suomessa on paljon järviä, joissa voi uida.
– Suomessa voi käydä koulua.
Nämä ovat iisalmelaislasten ajatuksia siitä, mikä Suomessa on parasta. Lippuniemen päiväkodin lapset ottivat varaslähdön Suomipuun tekoon laittamalla mietteitä kotimaasta sen lehdiksi.
Suomipuu kasvaa lisää tänään torstaina Iisalmen kulttuurikeskuksella Suomimetsän juhlakonsertissa, joka juhlistaa sekä 100-vuotiasta Suomea että lapsia ja lasten oikeuksia. Lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta, ja Iisalmessa siihen kytkeytyvästä konsertista on jo tullut perinne. Konsertin järjestävät Perheentalo-yhteistyö ja Ylä-Savon musiikkiopisto.
Lapsen oikeuksien päivän teemana on tänä vuonna yhdenvertaisuus.
– Sama teema on myös konsertissa. Musiikki kuuluu kaikille, ja osallistuminen on jokaisen lapsen oikeus, painottaa Perheentalo-yhteistyön koordinaattori Sirkku Nevalainen.
Konsertti on esteetön, ja viittomakielen tulkki tulkkaa sen.
– Konsertti on myös maksuton, joten sekään ei aseta kynnystä osallistumiselle.

Esiintymässä on kymmeniä lapsia ja nuoria muskarilaisista Allegretto-kuorolaisiin ja Impro-ryhmäläisiin, muun muassa iisalmelaiset Ronja Turpeinen ja Laila Shaheen sekä vieremäläinen Jere Heiskanen. Nuorista muusikoista lisää perjantain lehdessä.

Konsertti alkaa klo 17.30.


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *