lauantai 21.4.2018
Anssi, Anselmi

Soinlahdesta puuyrityskeskus

Soinlahden teollisuusalueen kehitys Iisalmessa on ollut muutaman vuoden pysähdyksissä. Vuosina 2011–2014 kaupunki teki suuren työn, kun se kehitti aluetta jättiloikalla valmiiksi vastaanottamaan uusia yrityksiä.

Alue asemakaavoitettiin, ja maankäyttö, liikennejärjestelyt ja kunnallistekniikka laitettiin kuntoon.

Yrityksiä Soinlahdessa on, lippulaivana Lunawood, mutta lisääkin mahtuu.

Parin vuoden hiljaiselo Soinlahdessa on nyt loppumassa, kun konsulttiyritys Indufor alkaa kartoittaa alueen jatkokehittämistä (IS 30.11.).

Yritys arvioi ja suunnittelee metsä-, luonnonsuojelu-, ilmastonmuutos- ja ympäristöohjelmia sekä hankkeita. Se myös osallistuu niiden toteuttamiseen. Yrityksen kotipaikka on Helsingissä.

Ulkopuolinen apu on tarpeen, jos omat resurssit ja osaaminen eivät riitä kaikkeen. Kun Green Fuel Nordicin tulo on viivästynyt vuositolkulla, eikä alueelle ole tullut viime vuosina muitakaan merkittäviä yrityksiä, vetoapua on viisasta ostaa ulkoa.

Iisalmen kaupunki on sijoittanut Soinlahden alueeseen niin paljon rahaa, että sijoitukselle on aika saada vastinetta.

Esimerkiksi Lunawood tarvitsisi lähelleen alihankintahöyläämön. Se on hyvässä vauhdissa ja ilmoitti loppukesällä investoivansa Soinlahteen, jonne se rakentaa ison varastohallin ja modernisoi paketointilinjan.

Keskiviikon tulipalo aiheuttaa Lunawoodin tehtaalle usean miljoonan korjausinvestoinnin, kun yksi prosessiuuni viidestä paloi. Palo ei kuitenkaan vaikuta jo alkaneiden investointien valmistumiseen.


  • Kommentit

    • TikkuUkko

      Iisalmen johtoportaan kannattais pyytää Mika Anttonen miljonääri kylään,kylvettää ja ajeluttaa limusiinillä ympäri pitäjää .Jos vaikka Anttosella sattuis olemaan 50-100 miljoonaa ylimääräistä vasemmassa takataskussa ja laittais ”etanoliöljytehtaan” soinlahteen.Mikä lie sen erään öljytehtaan tontin kohtalo kovin on hiljasta maksanekko edes kiinteistöveroja .

    Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *