tiistai 20.3.2018
Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Rakennetaan Iisalmeen Pohjoinen koulu

Iisalmen kaupungilla on suunnitteilla lakkauttaa mahdollisesti Partalan ja Soinlahden koulut, sekä yhdistää ne yhdeksi kouluksi, jolle rakennetaan uusi rakennus Mansikkaniemen seudulle. Lisäksi on jälleen budjetoitu 1,2 miljoonaa euroa Kirkonsalmen korjauksiin.

Olisikohan nyt syytä kerralla miettiä koulurakennusasioita kunnolla? Väitän, ettei Kirkonsalmen koulua koskaan saada kuntoon, aikansa tuote kun on. Veikkaan, että tuokin budjetoitu 1,2 miljoonaa euroa menee sinne kuuluisaan kaivoon, niin kuin kävi Meijerikadun sote-rakennuksen kanssa. Lisäksi Kilpijärven koululla tuskaillaan muun muassa pahojen sisäilmaongelmien kanssa, eikä senkään rakennuksia saada korjaamalla kuntoon. Vain puskutraktorilla ilmanlaatu paranee.

Ehdotankin kunnon tuumausta ihan huolella. Pohjaksi sille annan oman vaihtoehtoni, joka ei perustu mihinkään tutkittuun tietoon: Entä jos tehdään yksi ihan oikeasti Pohjoinen koulu, johon yhdistyvät Partala, Soinlahti, Kirkonsalmi ja Kilpijärvi? Partalasta ja Soinlahdesta kun lapsia kuitenkin kuskataan koulukyydeillä, niin sillä ei ole mihinkään merkitystä, jos samalla automatkalla tehdään kilometrin tai parin pitempi lenkki, minuutti tai pari suuntaansa.

Kilpijärvellä ja Kirkonsalmella on molemmissa suhteellisen paljon lapsia, joten uusi koulu olisi luontevaa sijoittaa puoliväliin. Miten olisi esimerkiksi puistokaistale, jonka Halpahalli ja rautatie rajaavat? Siihen on molemmista kaupunginosista jo valmiiksi turvalliset pyörätiereitit. Lisäksi Kankaan liikuntapuisto on vieressä, joten säästetään muun muassa tulevissa uimahallikuljetuksissa.

Toivoisin, että asioita tarkastellaan huolellisesti, faktojen perusteella, kestävältä pohjalta.

Jere Polvi


 • Kommentit

  • Veronmaksajat

   Kunhan ensin saadaan Simpukka kuntoon.
   Lapti Oyn korjaushommaa vahtimaan pitää ottaa ulkopuolinen ammattilainen, joka ei ole kaupungin eikä Laptin palkkalistoilla.
   Kustannus nolla euroa Iisalmelle, kaippa Lapti on maksanut vakuutusmaksunsa hutilointeja ennen.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *