torstai 22.2.2018
Tuulikki, Tuuli, Hilda, Tuulia

Paalupaikoille

Uudet valtuustot järjestäytyvät kunnissa lähiviikkoina. Valtuustojen puheenjohtajat, kunnallishallitukset puheenjohtajineen ja lautakunnan jäsenet nimetään. Valinnat ovat tärkeitä. Henkilöt tulevat johtamaan kuntaa ja ohjaamaan virkakoneistoa. Vaikka kuntien tehtävät vähenevät sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyessä maakunnille, kunnille jää merkittävä rooli palvelurakenteessa.

Valinnat antavat mahdollisuuden hallinnon uudistamiseen. Uudet henkilöt tuovat tarvittavaa tuoretta näkökulmaa. Taas toisinpuolin vanhemmat ja kokeneet luottamushenkilöt turvaavat jatkuvuuden.

Kunnallisvaalien tulos ei tuonut Ylä-Savoon suuria yllätyksiä. Keskusta säilytti valtapuolueena asemansa. Vain Sonkajärvellä vastuun tulevat ottamaan uudet puolueet teknisen vaaliliiton myötä. Iisalmessa kakkospuolue vaihtuu. Demarit ovat jatkossa entistä vahvemmin mukana kaupungin päätöksenteossa. Iisalmessa nostetaan rohkeasti nuori opiskelija Juho Pulkka (kesk.) kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Juhon tuntien ei ole epäilystä ettei hän onnistuisi haasteellisessa tehtävässään. Myös tuleva valtuuston puheenjohtaja Kati Åhman (sd.) tuo tuoreutta kaupungin johtoon.

Lapinlahdella valtuuston puheenjohtajaksi nousee Tarmo Heiskanen (kesk.) Varpaisjärveltä. Hallituksen johdossa jatkaa Ossi Martikainen (kesk.). Kuntaliitos tuntuu kuplivan vielä taustalla, mutta yhteinen sävel löytynee pikkuhiljaa.

Kiuruvedellä luotetaan myös nuoriin. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävään tulee nuori äidinkielen lehtori Mira Kokkonen (kesk.). Valtuuston puheenjohtajaksi nousee hiihtopiireissä tuttu Kari Saastamoinen (kesk.). Kunnosta ei valtuuston johtaminen jää kiinni. Vieremällä hallituksen johtoon nousee Eveliina Vidgren (kesk.).

Ylä-Savon keskustalaiset näyttivät onnistuneen hyvin myös kuntayhtymien hallituspaikkojen jaossa. Muiden puolueiden osalta en ole nimilistoja huomannut. Lopettelevan maakuntaliiton hallitukseen näyttää nousevan Seppo Kääriäisen ohella Hannakaisa Heikkinen Kiuruvedeltä ja Juha-Pekka Rusanen Lapinlahdelta. Sairaanhoitopiirin hallitukseen nousee Riikka Pirkkalainen. Molemmat paalupaikkoja maakuntavaaleihin.

Onnea ja menestystä valituille luottamushenkilöille.

Kirjoittaja on Lapinlahdella asuva Pohjois-Savon ely-keskuksen ylijohtaja.


  • Kommentit

    Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *