tiistai 20.3.2018
Aki, Kim, Joakim, Jaakkima

Omalla vai alueensa asialla?

Ylä-Savolla on tällä hetkellä viisi kansanedustajaa Arkadianmäellä. Tällä vaalikaudella oman alueen edunvalvonnassa on kuitenkin epäonnistuttu pahemman kerran monella rintamalla. Näillä näkymin Pohjois-Savon käräjäoikeuden Iisalmen kanslia lakkautetaan, vaikka sillä ei todennäköisesti saada säästöjä puhumattakaan toiminnallisista hyödyistä.

Tätäkin suurempi kömmähdys on kuitenkin Iisalmen aluesairaalan leikkaustoiminnan surullinen kohtalo. Kehityskulkua on katsottu sivusta ja näyttää siltä, että niin tehdään hamaan loppuun saakka.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maija Henriksson teki lakialoitteen aluesairaaloiden leikkaustoiminnan säilyttämiseksi. Tämä aloitteen yläsavolaisista allekirjoitti vain Sari Essayah (kd.). Muut edustajat kuuluvat hallituspuolueisiin; Elsi Katainen, Seppo Kääriäinen ja Hannakaisa Heikkinen keskustaan ja Markku Eestilä kokoomukseen.

Näille neljälle puoluekuri ja hallituksen linjassa pysyminen oli tärkeämpää kuin Iisalmen sairaalan puolustaminen, Ylä-Savon elinvoiman turvaaminen.

Aloitteen allekirjoittaneissa oli kuusi keskustan jäsentä, kuten esimerkiksi Sirkka-Liisa Anttila. Heille olivat todennäköisesti muut asiat tärkeämpiä kuin puolueen linjassa pysyminen ja näin oman poliittisen tulevaisuuden turvaaminen.

Ylä-Savolla on enemmän kansanedustajia kuin ehkä koskaan alueen historiassa. Tästä huolimatta hallituksen politiikka on ollut Ylä-Savoa ja Suomen reuna-alueita kurittavaa koko hallituskauden. Vaaleihin on kuitenkin vielä aikaa ja ehkä edustajat toivovat, että äänestäjien muisti on lyhyt.

Edustajiltamme vaaditaan nyt tomerampia otteita oman alueensa eteen.


 • Kommentit

   • Porvari

    Tänään torstaina 12.10 noin klo 19;Eduskunnan täysistunto netissä tsekataan kuinka kilvan alueemme edusmiehet taistelee sairaalamme puolesta…

   • pielakas

    Niinpä, sillä sinun logiikkasi mukaanhan entiset kannattajat katoavat, kun puolue on heidät hylännyt ja hypännyt yläsavolaisten kelkkaan. Melkoinen käännös…

  • Porvari, entinen

   Eestiläkin kirjoittelee sähköautoista kun pitäs ottaa kantaa päiväkirurgian puolesta oman puolueen pakkovaltaa vastaan.
   Enmehän ole Pohjoiskoreassa tai Venäjällä.
   Kepu ja Kokoomus taitavat niin luulla.
   Miksi Kokoomus haluaa ikuisen tahran kilpeensä?

  • Petturit

   On todella ihmeellistä toimintaa kepulaisilta. En ikinä enää äänestä kepua !

  • Oma vikanne

   Tämä on Yläsavon Kokoomuksen ja Kepun tuho.
   Maailmanloppu.

   • Jukka Pennanen

    Elsille olisi kauppakoulu paikallaan.

  • Rappiolla

   Voishan se olla aikamoinen shokki jos esim.Seppo Kääriäinen erehtyis olemaan erimieltä ja painamaan nappia ryhmää vastaan,siinä saattais Sipilän pokka pettää pahemman kerran.

  • Takinkääntäjä kokoomuslainenko?

   Eräs alueemme kokoomuslainen eduskunnasta puhui kylillä kasvokkain pariinkin otteeseen, kuinka meidän täytyy säilyttää oma leikkaustoiminta… Kertoi kuinka ulkomailla on huomattu, että leikkaustoiminta pienissä sairaaloissa onkin tehokkaampaa ja sairaalabakteerejakaan ei ole, kuten isoissa sairaaloissa.. Kertoi myös, miten poikkeustilanteen sattuessa pienet sairaalat pystyvät toimimaan isojen sairaaloiden apuna. . Mihinkä nämä puheet hävisivät???

   • Poikkeustilanne

    POIKKEUSTILANNE Kuopiossa, nyt IISALMEA TARVITAAN

  • työläinen

   Ainahan ne Kepulaiset on ollut oman edun tavoittelijoita. Sellaista navetta näpertämistä. Poliitikon ei tarvitse onneksi muuta osata eduskunnassa kun silmät auki nukkua ja suhupierua laskea

  • KRo

   Eikös Ponssekin oo jo muuttamassa??

  • Tyypillistä savossa

   Ajavat enemmän omia etujaan ei Ylä-savon etuja.

  • Tästä on vaikea nousta ehkä mahdotonta

   Ruusut pääkirjoituksen kirjoittajalle. Tästä kaupungilla puhutaan. Poliittinen nöyristely ja kumartaminen vihreälle napille saa loppua. Hävetköön kansan pettäjät.

  • Rappiolla

   On äänestäjien pilkkaa käyttää titteliä ”kansan”edustaja,pelkkä edustaja tai ”aivotnarikassanapinpainaja”riittää.Ylä-savossa on kepupysähtyneisyyden pääpaikka ,joutais jo tälläkin porukan ymmärtävän että on muutakin elämää kuin ”kepuraamatun”lukeminen ja äänestää muutakin kuin mitä suku on viimeiset satavuotta äänestänyt,taitaa vaan olla jo viimeiset toivot tiimalasissa menossa että tilanne paranee.Ylä-savo on päätetty jättää ”korpikylien”keskittymäksi jossa ei palveluita tarvita,on ”kansantalouden”kannalta tärkeämpää juoksuttaa ihmiset palvelujen luokse kuin palvelut ihmisten luokse,siinä on vissi ristiriita kepun ”pidäkokosuomiasuttuna”rallatukseen,ei ihme että kalluppien suunta on sama kuin kiuruvetisenmaitotilan lehmän hännällä.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *