maanantai 19.3.2018
Juuso, Josefiina, Jooseppi, Joosef

Näyttelystä jokavuotinen

Koivukujan taidenäyttelystä tuli maakunnallinen puheenaihe. (Kuva: Katja Kaikkonen)

Iisalmen Pohjolankatu heräsi kesällä eloon ennennäkemättömällä tavalla. Koivukujan taidenäyttelystä tuli maakunnallinen puheenaihe ja Pohjolankadusta Ylä-Savon bulevardi. Näyttely on poikinut valtavasti positiivista palautetta.

Näyttelystä on kirjoitettu monia ylistäviä mielipidekirjoituksia, kuten Anna Fält (4.8.2017) ja viimeksi Mari Kekäläinen (9.8.2017).

Kekäläinen tiivisti näyttelyn sydämen kauniilla tavalla: ”Taide on mielenruokaa, jonka tehtävä parhaimmillaan on ylevöittää sieluamme… Taide sivistää, uudistaa ja vapauttaa meitä monin tavoin”.

Samansuuntaisia ovat monen yläsavolaisen tuntemukset myös koivukujan näyttelystä.

On valtava harmi, että näyttelystä ei suunnitella jokavuotista. Iisalmen kulttuuritoimenjohtaja Sanna Marin-Kainulainen totesi (IS 8.8.2017), että ”Näyttelyn järjestäminen vaatii paljon työtä, joten uskon, ettei tästä tule vuosittaista”.

Nyt on löydettävä keinot saada koivukujan näyttelylle jatkuvuutta. Näin hyvin onnistuneen tapahtuman, joksi tätä näyttelyä voi hyvinkin kutsua, on oltava jokavuotinen. Tästä syystä Iisalmen Sanomat ottaa voimakkaasti kantaa vuosittaisen näyttelyn puolesta. Haluamme lähettää kaupungin virkamiehille ja poliitikoille sellaisen viestin, jota ei voi ohittaa.

Maanantaista 14. elokuuta alkaen Iisalmen Sanomien asiakaspalvelussa (Kilpivirrantie 7) voi allekirjoittaa adressin vuosittaisen Koivukuja-näyttelyn puolesta. Sen voi allekirjoittaa myös verkossa osoitteessa https://www.petitions24.com/iisalmen_koivukujan_nayttely_jokavuotiseksi

Adressi luovutetaan kaupungille syksyllä. Annetaan äänemme kuulua yhdessä!

kari.angeria@iisalmensanomat.fi


 • Kommentit

  • Rivi-kaapunkilainen

   Voi sitä vähän muutella, ettei mene maku, välillä ainain. Näyttelypaikkoja vois olla muuallakkii kaupungissa näin esimerkiski, uudessa virran puistossa vaikka. Tai voi keksiä kokonaan uusia ideoita. Pääasia että tällaisista piristävistä rohkeista asioista tulee jokavuotinen tapa, vaikka itse itse asia vähän vaihtelisi.

  • Martti Mulari

   Aina jokavuotiseksi.

  • Martti Mulari

   Kyllä jokavuotinen ehdottomasti.

  • Martti Mulari

   Kyllä jokavuotiseksi tykkään.

  • rönkkö lassi

   kannatan ideata iisalmen koivukuja jokvuotiseksi

  • pielakas

   Eri tahot, miksei myös Iisalmen Sanomat, voisivat tukea kouriintuntuvasti hanketta, sekä taloudellisesti että talkootyöllä. Vai toteaako lehti ensi kesänä hurskaasti – jos enää muistaa – että eivätpä saaneet näyttelyä toista kertaa aikaan?

   Sama koskee muuanlaisiakin hankkeita laajemmallakin. On ajateltava yhteistä hyvää enemmän ja varsinkin toimittava siihen nähden. Etenkin eläkeläiset ja työttömät saisivat siten uutta sisältöä ja merkitystä omaankin elämäänsä.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *