lauantai 21.4.2018
Anssi, Anselmi

Nyt se varmistui eduskunnassa: Iisalmen käräjäoikeus menee kiinni

Muun muassa Iisalmen käräjäoikeuden kohtalo ratkesi eduskunnassa tänään. (Kuva: Emilia Parviainen)

Iisalmen ja Varkauden käräjäoikeuskansliat lakkautetaan vuoden 2018 lopulla. Asia varmistui eduskunnan täysistunnossa hetki sitten.

Eduskunta hyväksyi käräjäoikeusuudistuksen, joka merkitsee kaikkiaan seitsemän käräjäoikeuden lakkauttamista. Samalla suljetaan lukuisia kanslioita ympäri Suomea.

Hallituksen esitys meni läpi äänin 95–77. Kaikki paikalla olleet hallituspuolueiden edustajat äänestivät esityksen puolesta. Näin Ylä-Savon viidestä kansanedustajasta ainoan ”ei”-äänen antoi Sari Essayah (kd.).

Käräjäoikeudet lakkautetaan Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Kemistä, Kokkolasta, Porvoosta, Raaseporista ja Ylivieskasta. Jäljelle jää 20 käräjäoikeutta ja 36 käräjäoikeuksien toimipistettä. Kanslia lakkaa Iisalmen ja Varkauden lisäksi myös esimerkiksi Pieksämäeltä.

Lisää aiheesta Iisalmen Sanomissa torstaina.

INNIMARI HYVÄRINEN, PETRI KARVINEN


 • Kommentit

  • U- käännös

   Seuraavaksi erotetaan tanhupaavo puolueesta. Ihan vaan varoitukseksi muille, etteivät ole erimieltä.

  • Ilkka

   Huumekauppa jyllää iisalmessa. Kukaa ei oikeasti tee mitään, nimittäin tuo homma on jatkunut jo pari. Nyt syytetään vanhempia ettei lapsia ja teinejä pidetä silmällä. Poliisi unohtaa velvollisuutensa. Samoin politikot. Huumeita tuovat maahanmuuttajat ja ulkolaiset. Kukaan ei uskalla puuttua tähän asiaan. Sitten pian kauhistellaan hoitoon joutuneiden määrää ja rahanmenoa. Nyt valtio maksaa näiden ulkolaisten levittäjien oleskelun pakolaisviisumin nimellä. Miettikää mihinkä ollaan joutumassa. Jäljet tulevat olemaan rumat ja moni unelma särkyy.

   • Robbe

    Ei siihen voi puuttua, kun heti ollaan syyttämässä rasismista ja vihapuheesta! Suomi tarvitsee pakolaisia! Tätä mantraa valtionjohto on toistanut jo vuosia, että kyllä se on nyt uskottava!

    • takiainen

     Näin se vain saadaan käännettyä oman kylän huumekauppakin maahanmuuttajien syyksi…

  • Kamraatti

   Ehdotan näin Suomi 100v- juhlan kunniaksi että Iisalmen kaupunki lahjoittaa Käräjäoikeussalin irtaimiston näyttävässä seremoniassa valtiolle. Paikalle kutsutaan ainakin oikeusministeri Häkkänen ja lopuksi soitetaan Porilaisten marssi.

  • Eino

   On tämä ylä-savon äänestäjäkunta viisasta kun tuommoset edustajat ovat tuonne valinneet,ja sitten ihmetellään että savolaisetko tyhmiä!

  • Liisa Kylänpää

   Nämä eivät olekaan mitään veijareita, vaan suuren luokan valehtelijoita. Kun ei ole edes sen vertaa kanttia, että pitäisivät kotipuolen puolta 🙁 Ryhmäkuri – kas siinä oiva suoja, minkä taakse voi pelkuri asettua!!! Suuri kiitos Sarille!!! Pitäkääpä mielessä!!!

  • Veronmaksaja

   Hallituksen esitys meni läpi äänin 95–77. Kaikki paikalla olleet hallituspuolueiden edustajat äänestivät esityksen puolesta. Näin Ylä-Savon viidestä kansanedustajasta ainoan ”ei”-äänen antoi Sari Essayah (kd.).

   Esityksen puolesta äänestäneiden kansanedustajien lienee viisainta etsiä itselleen uusi työpaikka.
   Ja p..kaa puhutaan Yläsavon puolesta lehdissä ja radiossa. Kukaan ei enää usko näitä veijareita.

  • Kupru

   Hyvä siirtykööt vain kaikki Kuopioon poliisitkin joutasi Iisalmelaiset Kuopioon Kiuruvetiset ovat jo sankoinjoukoin tulossa iisalmeen
   Pielavetiset on jo Kuopiossa he he hee ei tarvita koko käräjäoikeutta eihän täällä kukaan tee rikoksia puhtaita pulumusia he he ………….

  • Kari Luostarinen

   Valtion sidoksia ollaan lakkauttamassa seutukunnista. Jatkossa maakunnat ja lähinnä niiden keskuskaupungit muodostavat kasvun ja kehittämisen ytimen. Sen varmistavat maakuntavaltuustot, joihin edustusto kuntien pääluvun mukaisessa suhteessa. Meillä Kuopiosta siis selkeä enemmistö. Luvassa kylmää kyytiä seuduille. Väki ja palvelut pakenevat, infrastruktuuri heikkenee, kiinteistöjen arvot laskevat ja myös teollinen työ siirtyy työvoiman perässä kasvukeskuksiin. Kun äänestäjiäkään ei juuri enää ole, muutos on väistämätön.

   • Rappiolla

    ”Kansantalous”on tärkeintä ei se miten kansalaiset pärjää,ja se mitkä lukemat ”brysselin” lakien mukaan on oltava on tärkeintä.Esko Ahon ”reformiaatteet” jyllää taustalla.On hyvä kun jossain alueilla otetaan ikäänkuin omat ”otteet” asioihin eikä mennä kuten ”piäministeri”määrää.

  • Vai edustajia

   Vanha sanonta: Oma suu on lähempänä kun kontin suu. Näin ne ”meidän edustajat” ajattelevat. Vaalit on hamassa tuleivaisuudessa, kyllä äänestäjät unohtavat. Nyt ei unohdeta. Kepulit ja kokkareet, siniset ja persut menkööt hiiteen päättämään asioita ja puhumaan potaskaa.

  • Tapsa

   Kokoomus ja Kepu. Miten meni niinku omasta mielestä?

  • Lampaat valittu edustamaan

   Petturi kansanedustajat!
   Oma virka kiinnostaa enempi kuin tämän alueen asiat! Ette tule saamaan ääntäni vaaleissa koskaan! Keskusta pettää aina,varsinkin omansa!!!
   Ensin käräjäoikeus, sitten sairaala, mitä vielä keksitte lakkautettavaa?

   • Tepi kupponen

    Kuinka monta vuotta peräkkäin on sanottu” kepu pettää aina” eikä vaalikansalle ole vieläkään oppinut? Mikä teitä oikein vaivaa?

   • P Väisänen

    Varmaankin koko kunta..!

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *