perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Nyt järki käteen

Keskusta esitti Savon Kuituverkon ostamista ja takaisin vuokrausta. Tässä ei ole mitään järkeä nyt kun yritys on yrityssaneerauksessa. Yrityssaneeraukseen tarkoitus on leikata yhtiön velkoja siten, että se pystyy jatkamaan toimintaansa. Esimerkiksi Talvivaaran velkoja leikattiin 95 prosenttia.

Jos kunta ostaa verkon, velkojen leikkausta ei tarvita, vaan yhtiö maksaa takaajien vastuun Kiuruveden rahoilla. Finnvera ja pankki pääsevät taloudellisista vastuista, ja Kiuruvesi joutuu kirjaamaan alas pankin, Finnveran ja omat takausvastuunsa. Lisäksi kunnalle jää operaattorivastuu, josta aiheutuvia kustannuksia ei kukaan tiedä. Nähdäänkö ensimmäinen kuntakonkurssi?

Keskustan esitykseen jätti eriävän mielipiteensä kaupunginjohtajakin, sillä jos hän ei olisi jättänyt, olisi virkamies henkilökohtaisessa taloudellisessa vastuussa päätöksestä, vaikka ei olisi sitä kannattanutkaan.

Poliittiset päätöksentekijätkin hallituksessa ja valtuustoissa saattavat olla taloudellisessa vastuussa, jos ovat kannattaneet selvästi kunnan kannalta epäedullista päätöstä, josta kunnalle aiheutuu huomattavia taloudellisia tappioita.

Toivon, että keskusta muuttaa kantansa ennen valtuustoa tai yksi keskustalainen tulisi järkiinsä ja estäisi ”konkurssipesä” Savon Kuituverkon ostamisen.

Rauno Pikkarainen, Kiuruvesi


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *