perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Nähdään taas!

(Kuva: Riitta Kumpulainen)

Iisalmen Sanomien uusien toimitilojen avoimia ovia vietettiin torstaina. Tilaisuudessa vieraili arviolta 700 ihmistä ja selväksi kävi, kuinka tärkeää monelle lukijalle ja ilmoittajalle on, että lehti on keskustassa. Monet kokivat tärkeäksi, että lehti on siellä, missä on eniten ihmisiä.

Iisalmen Sanomat sai tilaisuudessa myös monenlaista palautetta: hyvää sekä kehittävää. Parasta palautetta oli se, että monet vuosikymmeniä Iisalmen Sanomia kestona tilanneet ihmiset tulivat paikan päälle juttelemaan. Oma lehti koettiin äärimmäisen tärkeäksi. Pisimpään kestona tilanneelle asiakkaalle lehti oli tullut jo 76 vuotta kotiin. Myös yläsavolaisuus ja paikallisuus sai kiitosta, sekä kriittisyys. Toisaalta myös positiivisia juttuja omasta kotiseudusta haluttiin. Torstain lehdessä esillä ollut melkein kilon painava peruna tuntui herättäneen monissa tunteita. Iso oli pottu.

Näköislehden merkitys lukijoille on kasvanut. Yksi syy tähän on postin jakelun kangertelu, josta tuli paljon kritiikkiä. Iisalmen Sanomat on jatkuvasti yhteydessä postiin. Valtion yhtiön Postin jakelun alasajo vaikuttaa olevan poliittinen päätös. Paikalliset jakajat tekevät varmasti parhaansa.

Yhä useampi myös aidosti haluaa lukea lehteä digitaalisena näköislehtenä.

Juttuja kaivattiin lisää muun muassa vapaaehtoistyöstä, terveydestä ja harrastusryhmistä. Maaseudun ääntä ei voi koskaan pitää liikaa, kuten ei myöskään tarpeeksi katsoa poliitikkojen perään.

Jatkossa aiomme olla entistä enemmän ihmisten parissa ja osallistua alueen tapahtumiin.

Kiitos kaikille paikalle saapuneille. Luoksemme voi poiketa milloin tahansa.


 • Kommentit

  • Nikkari

   Kiitos vaan pullakahveista toimitukselle, ollaan yhteyksissä 🙂

  • pielakas

   Lehdistä ei paljon olennaista tiedä, sillä meille harvoin poikkeuksin (lähinnä valtalehti HS) näytetään vain julkisivu, mutta kaikenlaista voi muun yhteiskunnan ilmiöiden ja käytäntöjen perusteella arvailla. Siksi en itse jaksa mediaa erityisesti hehkuttaa. Samaa kaikki.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *