lauantai 24.3.2018
Gabriel, Kaapo, Kaapro, Kaappo

Moniko tänne tulleista on työllistynyt?

Hiljattain oli lehdessä juttua Iisalmen kiintiöpakolaisista. Siinä mainittiin, että valtuuston kanta on myönteinen uusien ottamiseen.

Kerrottiin myös, että tännekin tarvitaan vahvasti työperäistä muuttoa.

Kysyisin nyt, moniko tänne tulleista on työllistynyt? Ja mitkä ovat kokonaiskustannukset?

Olen ihmetellyt sitä, että kun tänne ja muuallekin otetaan pakolaisia, niin miksi he saavat kaiken ilmaiseksi? Ja kaikki on uutta: vaatteet, kännykät, polkupyörät. Eivätkä autotkaan, joilla he ajelevat, ole huonoimmasta päästä. Kuka kustantaa ajokortit? En ole kuullut, että omat työttömät olisivat saaneet ilmaiseksi ajokorttia, saati autoa.

Tämä on mielestäni syrjintää kantaväestöä kohtaan. Lisäksi se aiheuttaa eripuraa väestössä.

Mielestäni tänne tuleville pitäisi välttää käytettykin. Esimerkiksi lahjakortilla lähetyskirpputorille he voisivat hakea vaatteita sieltä mistä mekin ostoksia teemme.

Tossavainen sanoi mielestäni oikein: kun velaksi eletään, pitäisi käyttää maalaisjärkeä ja miettiä tosi tarkkaan, onko Iisalmen kaupungilla varaa tähän?

Olen huomannut, että tämä ylitsevuotava suvaitsevaisuus on trendikästä. Toivoisinkin avointa keskustelua ja vastauksia kysymyksiini?

Hyvää syksyn jatkoa päättäjille!

Timo Eskelinen


 • Kommentit

  • No jaa

   Valitettavasti Timo Eskelinen viljelee huhupuheita. Näitä perättömiä huhuja kiertelee säännöllisin väliajoin, mutta kaikkia eivät viranomaisetkaan ehdi ampua alas, joten osa jää elämään.

   Maahanmuuttajilla (onpa kyse sitten kiintiöpakolaisista tai työperäisistä siirtolaisista) on ihan samat etuudet, mitä kantasuomalaisilla. Se, miten rahat käyttää, on sitten jokaisen oma valinta. Tukien määrä löytyy mm. Kelan sivuilta, eivät ne mitään valtionsalaisuuksia ole.

   Turvapaikanhakijat ovatkin sitten poikkeusryhmä. Yksinäinen täysi-ikäinen turvapaikanhakija, jolle on ruoka tarjottu vastaanottokeskuksessa, saa vastaanottorahaa peräti 75 euroa kuukaudessa.

   Se niistä uusista autoista.

   • Roberto

    No 75eur/kk tekee 900eur vuodessa ja Migri laskee yhden turvapaikan hakijan kustannukseksi yli 15000eur vuodessa. Mihin se yli 1100eur/kk käytetään?

    Pari vuotta sitten puhuttiin turvapaikan hakijoiden kustannuksiksi n 200milj eur ja tänä päivänä puhutaan jo pitkälti yli 800 milj eur vuosikustannuksista. Tähän kun lisätään vielä lisääntyneen virkamieskunnan ja poliisien kustannukset niin ollaan jo aika tolkuttomissa lukemissa eikä ole mitään tietoa onko käytetylle rahalle saatu mitään vastinetta. Se kyllä tiedetään, että tuhansia kielteisen päätöksen saaneita on maan alla ja irakilaisten osalta ollaan pattitilanteessa, kun Irak ei ota takaisin tp hakijaa vaikka olisi saanut täällä kielteisen päätöksen eli tänne voi tulla vapaasti ja tänne voi jäädä hengailemaan paperittomana sillä nimellä ja taustalla minkä vaan viitsii valehdella.

    Vuonna 2015 mm. kepun politikot mainostivat moniosaajia ja korkeasti koulutettuja tp hakijoita tulleen rajan yli. Mikähän on totuus tällä hetkellä tuossakin asiassa? Oliko tulijoissa yhtään korkeasti koulutettua tai edes monellako oli mitään ammattia tänne tullessa tai potentiaalista kykyä tai halua opetella joku täkäläinen ammatti? Missä täällä Suomessa on enää sellaista työtä mihin noin vaan voi hypätä tekemään kuka vaan? Täällä on puhuttu kovasti metallimiesten pulasta ja esim. hitsaus on käsittääkseni sen verran vaativaa työtä luokkavaatimuksineen, että iso osa karsiutuu jo pelkästään siihen tarvittavien luontaisten ominaisuuksien puuttuessa pois.

    • Kaikki maksaa

     ”Mihin se yli 1100eur/kk käytetään?”

     Mm. virkamiesten palkkaamiseen, jotka haastattelevat hakijoita, vartiointiin, lentoihin ja muihin kustannuksiin, joita liittyy palautuksiin/karkotuksiin sekä vastaanottokeskusten keittiö- ja majoituskuluihin. Hakijat ovat melkoisen syynin alla eikä turhia turvapaikkoja haluta myöntää. Se syynääminen maksaa.

  • ei ilmainen kelpaa

   Eipä näkynyt Tokmannin soppajonossa yhtään mamua lie paremmat ruuat .

   • Ei kelpaa

    Ei niille meidän ruuat kelpaa, muistissa on vielä se VOK-ruuista valittaminen. Ne syöttää suomalaisen ruuan koirille ja naisille. Tässä järjestyksessä.

  • Nikkari

   Niinpä.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *