lauantai 21.4.2018
Anssi, Anselmi

Miksi suojatien eteen ei pysähdytä?

Pysähdyin 1.11.2017 kello 13 jälkeen Tokmannin kohdalla Pohjolankadulla olevan suojatien eteen päästämään tytön ylittämään katua. Samalla lappoi oikealta ohitseni ainakin viisi autoa hiljentämättä vauhtia. Joukossa oli yksi auto opetuslupakolmio perässään. Kuljettajana ei kuitenkaan tainnut olla opetettava.

Pitäisikö poliisin taas hiukan valvoa tätä siviiliautolla, niin alkaisi kassa kilisemään.

Toinen asia: Peltosalmella on varmaan erillinen aika, milloin ei tarvitse stop-merkillä pysähtyä. Aamulla kello 5–8 ja illalla kello 15 jälkeen sekä viikonloppuna ajetaan merkin ohi pysähtymättä.

Samoihin aikoihin kiihtyvät Salmenrannan nopeudet. Rajoitus on 50 km/h, mutta aamulla ei tahdo keretä alta pois kun molempiin suuntiin autot vetävät noin kahdeksaakymppiä, kun on hiukan töihin tulo viivästynyt.

Olen näistä molemmista ilmoittanut poliisille, mutta koskaan en ole nähnyt ketään valvomassa. Voisiko virkavalta vastata, miksi valvontaa ei ole tullut?

Kohta rysähtää


 • Kommentit

  • Kumma kun eivät aja eteiseen asti

   Kaupungille itselleen kaksi maalilla ja liikennemerkillä korjattavaa suojatietä: niiden eteen riittää oikein pysäköijiksi asti, nokka suojatiessä. Kullttuurikeskuksen ovella ja Riistakadulla Kirkkopuiston suojatie. Ja muut paahtaa ohi.

  • No jaa

   Ihan totta. Lisäksi kevyen liikenteen puolella näkee aivan liian vähän heijastimia ja pyörissä valoja! Pimeällä syysilmalla jos suhailee kauheaa vauhtia liikkua sysimustissa vaatteissa, niin hankala on autonpukilta erottaa.

  • Asiaa

   Oikeaa asiaa. Samoin kännykän käyttö ajaessa varsinkin naisilla tosi yleistä.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *