perjantai 23.3.2018
Akseli

Mikko Paanasesta OP Ylä-Savon toimitusjohtaja

Mikko Paananen (Kuva: Emilia Parviainen)

OP Ylä-Savon hallintoneuvosto on valinnut osuuspankin uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri ja varatuomari Mikko Paanasen. Paananen aloittaa toimitusjohtajana 1.9.2017 ja hän on toiminut aiemmin OP Ylä-Savon liiketoimintajohtajana 1.7.2015 alkaen.

Ennen siirtymistään Ylä-Savon Osuuspankkiin Mikko Paananen on ollut Ylä-Savossa vientiteollisuuden ja pankkitoiminnan palveluksessa mm. Säästöpankki Optian toimitusjohtajana, Olvi Oyj:ssa vastuualueenaan liiketoiminnan ohjaus ja lakiasiat sekä Ponsse Oyj:n talousjohtajana.

Kokemusta OP Ryhmästä hänellä on useista osuuspankeista eri tehtävistä, sillä Paananen toimi mm. Rautalammin Osuuspankin toimitusjohtajana ennen siirtymistään Ponsse Oyj:n palvelukseen vuonna 2002.

Samassa kokouksessa osuuspankin hallintoneuvosto nimesi toimitusjohtajan sijaiseksi varatuomari Anne Koljosen. Hän toimii tällä hetkellä osuuspankin hallintojohtajana.

OP Ylä-Savo siirtyi käyttämään OP Ryhmän ICT-järjestelmiä 19.9.2016 ja samassa yhteydessä pankin virallinen toiminimi vaihtui Osuuspankki Poppiasta Ylä-Savon Osuuspankiksi. Osuuspankki siirtyy osuuskuntakokouspohjaisesta hallintomallista edustajistopohjaiseen hallintomalliin.

Edustajiston vaalit pidetään samaan aikaan muiden OP osuuspankkien kanssa tämän vuoden marraskuussa.

Toimitusjohtaja Timo Niskanen ilmoitti viimeiseksi jäävässä osuuspankin varsinaisessa osuuskunnan kokouksessa 3.4.2017 eroilmoituksestaan ja siirtymisestään ”joutonomiksi”. Hän jättää OP Ylä-Savon toimitusjohtajan tehtävät 31.8.2017.


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *