lauantai 24.3.2018
Gabriel, Kaapo, Kaapro, Kaappo

Lainoppineiden tulkintaa odotetaan

Meillä Iisalmessa annettavan perusopetuksen laatu ja määrä ovat hyvällä tasolla, ja tuntikehyksemme kestää vertailun valtakunnallisesti, josta voimme olla aidosti ylpeitä.

Kaupunginvaltuutettu Petri Karhun aikaisemmassa kirjoituksessa (IS 20.9.) pohdittiin lasten oikeutta perusopetukseen ja sen pakollisuutta. Kirjoitus sisälsi myös silloisen koulutuslautakunnan vuonna 2015 tekemiä linjauksia.

Tänä syksynä on esiin noussut tyytymättömyys esikoululaisten kyyditsemisasiassa. Asia on saanut myös julkisuutta muun muassa Ylen televisiokanavilla.

Virkamiesten tekemät päätökset esikoululaisten kyyditysasiassa ovat olleet edellisen koulutuslautakunnan linjausten mukaisia. Tosin hyviä tyylipisteitä ei voida ihan kaikkien kuljetuspäätöksistä antaa. Tällä viittaamme päätösten vaikutuksiin, jotka vaativat vanhemmilta toimenpiteitä liian lyhyessä ajassa. Siirtymäaikaa olisi voinut kenties harkita.

Tämänhetkinen tilanne on se, että odotamme hallinto-oikeuden päätöstä, onko kaupunkimme toiminut lain hengen mukaisesti esikoululaisten kyyditsemisasiassa. On ensiarvoisen tärkeää saada lainoppineiden tulkinta asiaan.

Lautakuntatyöskentelyn tärkeimpiä kriteerejä päätöstenteossa on kuntalaisten tasapuolinen kohtelu. Yhtälailla päätöksentekoon liittyy kustannusvaikuttavuus. Pyrimme tekemään asioita kuntalaisen parhaaksi.

Lähitulevaisuudessa otamme esikoululaisten kyyditsemisasian käsittelyyn sitten, kun lainoppineet ovat antaneet päätöksensä. Ymmärrämme hyvin toteutuneet kuljetuspäätösten aiheuttamat vaikutukset perhetasolla. Tehdyt kuljetuspäätökset ja niiden perumiset aiheuttavat ymmärrettävästi mielipahaa perheissä.

Lautakunnan työlle antavat pohjan lait ja asetukset. Työskentelyn keskiössä on kuntalainen.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta:

Marko Kyyriäinen, puheenjohtaja

Kullervo Rönkkö, varapuheenjohtaja

Kaija Farin

Jukka Innanen

Virpi Jukarainen

Seppo Knuutinen

Krista Laitinen

Kari Riihola

Birgit Tikkanen


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *