tiistai 23.4.2018
Yrjö, Jyrki, Jyri, Jori, Jiri, Yrjänä

Kymmeniä alaikäisiä epäiltynä huumeiden käytöstä: poliisi tutkii päihdevyyhtiä Iisalmessa ja lähikunnissa

Poliisi tutkii alaikäisten huumeiden käyttöä Iisalmessa ja lähikunnissa. Epäiltyjä on kirjatuissa rikosilmoituksissa kymmeniä, ja lukuisia kuulusteluja on jo käyty.

Epäillyt ovat valtaosaltaan alaikäisiä, yli puolet on 2002 tai 2001 syntyneitä.

Käytetyt huumausaineet ovat vaihdelleet kannabiksesta buprenorfiinia sisältäviin erittäin voimakkaisiin huumausaineeksi luettaviin lääkkeisiin. Lisäksi kuulusteluissa on tullut esille myös runsasta alkoholin käyttöä.

Poliisi tiedottaa asiasta, jotta vanhemmat pystyisivät puuttumaan nuortensa ja lastensa päihteiden käyttöön. Esitutkinnassa kuultujen vanhemmista osa on ollut tietoisia siitä, että huumeita on käytetty. Vanhempien olisi seurattava tarkkaan lasten ja nuorten kuntoa kun he tulevat kotiin.

Kuntakeskuksissa on nuoria täysi-ikäisiä ja 17-vuotiaitakin, joiden asunnoissa alaikäiset ovat käyttäneet alkoholia ja huumeita. Jos havaitsee ja epäilee tällaista, on ilmoitettava hätäkeskukseen tuoreeltaan. Mikäli poliisiyksiköitä on vapaana, asiaa käydään selvittämässä. Tapauksia selvitellään myöhemmin myös lastensuojelun keinoin.

Poliisille voi ilmoittaa huumeiden käytöstä ja lasten päihteiden käytöstä myös vihjepuhelimeen ja vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi(@)poliisi.fi. Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä esimerkiksi sosiaalipäivystykseen hätäkeskuksen kautta 112 tai soittamalla virka-aikana Ylä-Savon Soten alueella lastensuojelun päivystyspuhelimeen 0405434935.

 

Lue asiasta lisää Iisalmen Sanomista perjantaina.

 


 • Kommentit

  • Pennuille aivot päähän mistä?

   Älyttömiä savolaispentuja rasvalettien napanuorassa.
   Tunteeko vanhemmat kannabiksen hajun, ellette käykää poliisiasemalla nuuskaisemassa.
   Poliisi pitäköön tuoksunäyttelyn ja esitelkään huume rekvisiittaa vaikka kirjastossa, sinne pysyvä näyttely tästä vittumaisesta typeryydestä.
   Myyjän nostan niskoista Kulttuurikeskuksen kiviaidan yli…jos ei kannabista niin nuuskapaskaa ja sähkötupaskaa sitten imetään….ei voi ymmärtää.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *