torstai 22.2.2018
Tuulikki, Tuuli, Hilda, Tuulia

Kiuruvetisiä kannattaa kuunnella

(Kuva: Emilia Parviainen)

Kiuruveden Nivan liittymä on tällä hetkellä vielä rakennustyömaa. Epäkäytännölliseen risteykseen ollaan rakentamassa turvallista kiertoliittymää. Liikenneturvallisuuden parantaminen on tärkeää, mutta uusi liittymä tarjoaa oivan mahdollisuuden myös kaupunkikuvan elävöittämiseen.

Kun Iisalmen Sanomat jututti aiheesta kiuruvetisiä, kannat eivät olleet täysin yksimielisiä, vaikka enemmistö monumenttia kannattikin (IS 18.9.). Kiuruveden kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mira Kokkosen (kesk.) mukaan on perustettu työryhmä, joka paneutuu asiaan. Hienoa, että asiaan on ottauduttu virkamiesten toimesta.

Paras tapa kuunnella ja palvella kuntalaisia olisi kuitenkin kysyä asiaa suoraan heiltä. Millaisen monumentin kuntalaiset haluaisivat kaupungin keskeiselle paikalle? Miksei tarjota kuntalaisille myös mahdollisuutta lähettää omia ehdotuksiaan monumentista?

Yksi mahdollisuus kertoa mielipiteensä on nyt jo avoinna, sillä kysymme Iisalmen Sanomien verkkogallupissa ajatuksia kiertoliittymän koristuksista.

Myös Kiuruveden kaupungilla on loistava mahdollisuus erottua hyvässä. Nyt olisi tilaisuus osoittaa, että Suomen parhaassa maitopitäjässä kuntalaisia kuunnellaan aidosti.

Iisalmessa(kin) kuntalaisten kuuntelua on kokeiltu. Virranpuiston suunnittelukilpailun yleisöäänestyksessä jumbosijalle jäänyt rakennus ”Paristo” valittiin lopulta Iisalmen kaupungin puolelta toteutettavaksi vaihtoehdoksi. Sitä, joka menneitä muistelee, tikulla silmään, mutta asiasta voi oppia sen, että ei kannata kysyä, jos ei halua aidosti kuunnella.

Kaupunki kuuluu kuntalaisille, ei työryhmille tai virkamiehille. Miksei siis annettaisi asukkaille todellista mahdollisuutta vaikuttaa?


 • Kommentit

  • iero

   Pohjaton kaevo,kuvastaa kiuruveen taloutta!

  • Ellu!

   Laittakaa siihen Miina Äkkijyrkän lehmä patsas jos niitä on vielä tallella Miina on Savosta lähtöisin oleva taiteijia.

  • pali

   lehmä ja lypsäjä

  • Nikkari

   Tehkää ympyrään kiurujen luonnonsuojelualue, niin siinä on Kiuruveden luontolahja satavuotiaalle Suomen luonnolle.
   http://www.luontolahjani.fi

  • Nikkari

   Sivukommentti IIsalmesta kuntalaisten vaikuttamisesta: Lainaus tämänkuisesta mielipidekirjoituksesta Iisalmen Sanomissa http://www.iisalmensanomat.fi/news/vastine-kirjoituksille-kulttuuripalveluista/:

   ”Me virkamiehet teemme työtämme täydestä sydämestä kaupunkilaisten hyväksi. Kansan vaaleilla valitsemat luottamushenkilöt ohjaavat kaupungin toimintaa ja taloutta. Kansalaisilla on oikeus vaatia ja vaikuttaa. Kaikilla on mahdollisuus olla mukana kunnallispolitiikassa, vähintäänkin äänestämällä.

   Kaupungin talousarviosta ja tilinpäätöksestä saa lisätietoa kaupungin verkkosivulta.

   Tervetuloa kysymään palveluistamme, vastaamme mielellämme.

   Pekka Partanen

   Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja

   Sanna Marin-Kainulainen

   Kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö

   Iisalmen kaupunki”

   Elikkä vasta kun olet äänestänyt, sinulla on valta vaikuttaa kunnallispolitiikassa luottamustoimen kautta ajankohtaisten asioiden eteenpäinviemisessä?

  • Iideanikkari

   Kiikutettaan siitä Arctic Milkin jäämistöstä se umalattoman iso maetotonkka tuohon risteyksen keskelle?

  • erkki lappalainen

   kyllä tämä liikenneympyränteko oli hyvä nyt on turvallisempi ristey liikenteelle annan 10 pistettä päättäjille siitä. tämä koriste ympyrään ehkä haittaa näkyvyyttä jos se on liiankorkea.

  • Jalmari

   Minareettihan siihen pystyyn ja tunnin vällein tulis kehuja kaupungin johdolle,miten hyvin ne ovat osanneet vähentää asukaslukua ja lisänneet työttömyyttä ja kaupungin velekoo!

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *