keskiviikko 21.3.2018
Pentti

”Kiekko pomppi vastustajalle”

Jevgeni Fofanov. (Kuva: Katja Kaikkonen) Videon kuvasi ja toimitti Eetu Qvist.

Arki koitti Iisalmen Peli-Karhuille Suomi-sarjassa viikonloppuna, sillä IPK hävisi lauantain Rovaniemen-reissun lisäksi sunnuntaina kotonaan sarjassa vielä nollakerhossa olleelle kaarinalaiselle HC Indiansille.

Kotijoukkueen pirtein ketju oli Jevgeni FofanovIlkka HeikkiläHenri Kivioja, joka teki isäntien maaleista kaksi. Ottelukohtaisella sopimuksella IPK:ssa pelaava venäläislaituri Fofanov keräsi tehot 1+1, keskushyökkääjä Heikkilä 0+2 ja oikealla laidalla viilettänyt Kivioja 1+1.

– Oltiin ensimmäiset puolitoista erää hieman hukassa, mutta sen jälkeen vietiin selvästi peliä. Harmi vaan, että nyt pomppi kiekko vastustajalle, viittasi Fofanov Indiansin neljänteen eli voittomaaliin.

Vieraiden Henri Turusen siniviivalta lähtenyt laukaus kimposi iisalmelaispuolustajan mailasta ilkeästi kohti maalivahti Petri Karhua, joka ei ehtinyt reagoida laukaukseen millään tavalla.

IPK pelasi lauantai-iltana Rovaniemellä ja tuli aamuyöllä kotiin. Indians pääsi peliin hivenen tuoreimmilla jaloilla, sillä se pelasi lauantaina Joensuussa ja matkusti näin ollen ”vain” 200 kilometriä sunnuntain peliin.

– Pitkä reissu oli todellakin takana, mutta tässä sarjassa siihen on vain totuttava. Olihan meillä paljon tilanteita tehdä voittomaalikin, pyöritteli ulkomailta pelipaikkaa hakeva 25-vuotias Fofanov.

Hän oli kohtalaisen tyytyväinen ketjunsa peliin, sillä kemiat alkavat pelaajien välillä pikku hiljaa löytyä.

– Kiviojan kanssa olen pelannut joskus aikaisemmin, mutta Heikkilä on uusi tuttavuus. Viikolla treenasimme tässä koostumuksessa ensimmäisen kerran, kertoi Fofanov.

Hän on tyytyväinen päästyään pelaamaan karhupaitaan.

– Suomi-sarja on ihan kova ja sen tämä pelikin osoitti. Jokaisessa pelissä pitää pystyä antamaan parhaansa, jos mielii voittoon. Tänään emme siihen ehkä ihan joukkueena pystyneet.

Tuleva viikko on IPK:lle raskas, sillä edessä on kolme ottelua. Ensimmäinen niistä on keskiviikkona Iisalmessa Jokipoikia vastaan.

– Kohta kunnon loppuverryttelyyn ja tämä peli pitää pyyhkiä mielestä mahdollisimman nopeasti, tuumi Fofanov venäläisellä aksentilla.

Karhujen vastuuvalmentaja Jukka Niiranen aisti jo viikon harjoituksissa, että joukkue on fyysisesti hieman väsynyt.

– Muutenkin oli harjoituksissa rikkonainen viikko, mutta turha on sen enempää selitellä. Meidän pitää oppia pelaamaan tietyllä tasolla joka ilta, vaikka otteluita tulee tiuhaan tahtiin. Kakkosdivarissa saattoi voittaa läpsytellen, mutta ei enää tässä sarjassa.

IPK pääsi pelaamaan heti ottelun alussa viisi minuuttia ylivoimaa, mutta ei onnistunut maalinteossa.

– Se on oikeastaan pahin mahdollinen alku. Jos yv:llä ei saa maalia, niin peli voi mennä tahmeaksi, myönsi Niiranen.

IPK:n kolmannen osuman viimeisteli Joni Riihola, joka lukeutui myös illan onnistujiin. IPK pelasi lähes puolet ottelusta vain viidellä puolustajalla, kun Lauri Heinonen loukkasi toisessa erässä polvensa.


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *