lauantai 24.3.2018
Gabriel, Kaapo, Kaapro, Kaappo

Kesä, loma ja miten teet sen väärin

Jyri Paretskoin kolumnin (3.7.) innoittamana kävin miettimään mitä kaikkea voimme jonkun silmissä tehdä väärin. Tässäpä aiheesta kesä ja miksi teet sen väärin:

Jos luet tätä tekstiä kuvaruudulta tai mistään muusta paikasta kuin riippumatto/puutarhakeinu/laiturinnokka, teet sen väärin. Jos et juo trendikästä kesädrinkkiä (jotain jossa on raparperia ja minttua) tai tavoittele toisella kädellä mansikkaa, teet sen väärin.

Jos heräsit aikaisin, olet huono lomalainen, jos myöhään, olet huono kesänviettäjä, joka ei tikkana hyppää ihailemaan auringonnousua. Jos makaat kotona ja syöt jotain niin vanhanaikaista kuin raparperi, olet luuseri jonka pitäisi olla benjihyppäämässä Uralilla tai vähintäänkin makumatkalla Fidzillä.

Jos vietät aikaa sisätiloissa (huom! sallittua vain sadepäivinä), muista siivota komerot, aakkosjärjestää VHS-kasetit, kirjoittaa hintalaput kokoamiisi kirpparivaatteisiin joita menet torikirppikselle myöhemmin myymään (ja sinähän menet! – ne vaatteet ei sitten löydy komeron perukoilta kuuden vuoden päästä), ja tavata jokainen yli 60-vuotias yksinäinen sukulainen.

Jos olet ulkotiloissa, käytä hyttysmyrkkyä mutta myrkytöntä, juokse maraton mutta muista ottaa rennosti, vietä aikaa ystävien kanssa mutta ota aikaa itselle. Lue ajankohtaisia romaaneja elääksesi ajassa unohtamatta, että kesä on täydellistä aikaa lukea viimein Pohjantähti-trilogia sekä Alastalon salissa. Sinä kolmantena päivänä voit sitten kulturellisti käydä kesäteatterissa, kesänäyttelyssä sekä festivaaleilla.

Jos olet nainen, peitä hyvä ihminen itsesi. Sopimatonta on näyttää niin dekolteeta kuin reittä, ja jos ei ole varpaankynsiä viilattu ja maalattu, peitä nekin. Jos olet mies, muista että aivosi eivät toimi vähäpukeisten naisten läsnä ollessa, vaan muutut hormonien orjaksi jolla ei ole omaa tahtoa. Parasta siis viettää koko kesä sisätiloissa koska ulkona voi vilahtaa vaikka rintaliivin olkain. Sisällä istuessasi varmista, ettei jalassa ole sandaalit ja sukat -yhdistelmä.

Ja ainakaan et hyvä ihminen saa töitä tehdä kesällä! Jos kirjoitat kolumneja, riehut hiki päässä jossain kesäteatterissa tai levittelet asfalttia, olet häpeä Suomen kesän kaikille viidelle päivälle.


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *