perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Kenttä sai rapistua rauhassa

Kiuruveden Kuorevirran liikunta-alueen yleisurheilukenttä on odottanut remonttia jo kauan. (Kuva: Anni Nieminen)

Kiuruveden yleisurheilukenttä on murheellisessa kunnossa. Vuonna 1983 valmistunutta, aikoinaan hienoa kenttää ei ole koskaan kunnolla remontoitu

Kiuruveden liikuntasihteeri Lassi Myllylä muisteli Iisalmen Sanomien haastattelussa, että kentän kunnostus oli ensimmäisen kerran tapetilla jo 1990-luvun loppupuolella (IS 7.10.). Siis parikymmentä vuotta sitten, eikä sen koommin ole mitään konkreettista tapahtunut.

Kuorevirran kenttä on joutunut Suomen Urheiluliiton asettamaan kilpailukieltoon. Kuten Kiuruveden Urheilijoiden puheenjohtaja Kari Saastamoinen tilannetta kuvailee, nykyään kentällä voi järjestää enää ”paikallisen pankin sponsoroimia pieniä kilpailuja pikkuisille junioreille”.

Saastamoinen on myös Kiuruveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, ja hän tietää hyvin, mistä kiikastaa. Urheilukentän remontti on kyllä kirjattu investointisuunnitelmaan toisensa perään, mutta kaupungin budjetista ei ole rahaa liiennyt. Nyt perusteellisen kunnostuksen hinnaksi arvioidaan jo noin 800 000 euroa.

Kuorevirran liikunta-alue on esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun urheilukentän kaltaisesta arvokkaasta omaisuudesta ei huolehdita jatkuvasti. Paikat rapistuvat, arvo laskee, remontin kustannusarvio paisuu.

Kenttää käyttävät tätä nykyä lähinnä koululaiset ja urheiluseuran juniorit. Kerran kesässä se palvelee suurena leirintäalueena, kun Iskelmäviikon karavaanarit asettuvat taloksi.

Tärkeää toimintaa, mutta upealla paikalla sijaitseva Kuorevirran kenttä voisi olla edelleen myös asianmukainen yleisurheiluareena sekä harrastajille että huippua kohti urheileville. Joutomaaksi sitä ei saa päästää.


 • Kommentit

  • Pekka

   Kentällä ei ole eikä tule olemaan mitään käyttöä.Pitää järjestää suunnittelukilpailu alueen järkevästä käytöstä .Kiuruvedellä ei ole urheiluvalmentajia eikä perinteitä yleisurheiluun.Muutaman urheilijan takia ei kannata miljoonia uhrata.

  • karsta

   Alkuun n.5 vuoteenhan siellähän ei saanut pelata potkupalloakaan ettei nurmi mene pilalle!

  • laju

   Eiköhän Iskelmä-viikon pitäisi kuulua maksajiin kun kerran sitä ovat ilmaiseksi käyttäneet ja maksun karavaanareilta saaneet!

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *