perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Karin ja Nissanin matka tyssäsi yllättäen: ”Siinä vaiheessa kun myös takapuoli alkoi kastua, päätin evakuoitua katolle”

Ei ollut Nissanista sukellusveneeksi. (Kuva: Kari Kärkkäinen)

Ei sujunut iisalmelaisen Kari Kärkkäisen matka tiistaina töistä kotiin ihan normaalin kaavan mukaan.

Kaupunkia riepotteli melkoinen sade.

– Vettä tuli niin sanotusti ihan maahan asti, näkyvyys oli huono ja nälkäkin vaivasi. Huomasin tunnelissa olevan kyllä vettä, mutta veden määrän arvioinnissa tuli hyvinkin karkea virhearvio. Ajattelin, että mennäänpä tuon tunnelin läpi niin että heilahtaa… Ei menty, mutta hyvin heilahti.

Kulkupelin, Nissan ”the u-boat” Micran, taival päättyi keskelle Makkaralahdelle vievää alikulkutunnelia.

– Auto sammui heti ja tuskin enää koskaan käynnistyy. Ensin siinä ihmettelin, että mitä tekisin, ja kun sukat alkoivat kastua, nostin jalat penkille. Siinä vaiheessa kun myös takapuoli alkoi kastua, päätin evakuoitua katolle odottelemaan laitokselta apua.

Nissania saapuivatkin pian tarkastelemaan pelastuslaitoksen auto sekä poliisipartio, mutta Kärkkäinen kertoo heidän tuumanneen vieno virne kasvoillaan, että nyt on muutakin tekemistä.

– Loppuviimein heitin farkut jalasta. Kämppis tuli myös paikalle, ja kahdestaan työnnettiin auto pois. Samaan aikaan saapui kyllä palolaitos isolla kalustolla onkimaan, mutta eivät kerenneet.

Kärkkäinen selvisi ehjin nahoin – paitsi että vatsalihaksiin koskee reippaan hymyilyn vuoksi.

Auton tunnearvo on Kärkkäisen omien sanojen mukaan ”aivan järkyttävän suuri”. Nissanista ei kuitenkaan taida enää kulkevaa peliä tulla.

– Sen voi ostaa minulta vaikka kukkapenkiksi, ei tarvitse hetkeen kastella.


 • Kommentit

  • savolainen

   iisalmelainen1966 voihitsinhitsi

  • harmaahapsi

   Mikä tuossa kaikkia vaan naurattaa ja, että pelastuslaitosko kävi katsomassa, mutta sillä oni parempaakin tekemistä. Kyllä autoilevat vanhukset ja nuoret naisautoilijat varmasti kauhulla kuvittelevat tilanteen omalle kohdalleen, kun kaikki vaan nauravat hädälle.

  • Humoristi

   Kylläpäs sitä ollaan tosikkoja!
   Hauska tapaus minusta! 🙂
   Jos asianosaisella naurattaa, eikö virkavaltakin saisi yhtyä ilonpitoon. Tarinahan kertoo, että apua oli tulossa. Tapaus vain ei ollut kiireellisyysjärjestyksessä ihan kärkisijoilla.

  • laulajapoika

   Niinpä, mutta miksi poliisi ja pelastuslaitos vain naureksivat, kun auto oli ajamattomassa kunnossa liikenneväylällä, eikä elettäkään auttamiseksi. Oliko virkapuku liian arvokas kasteltavaksi? Eikö pelastuslaitoksella ollut hinaustaitoista? Jos Iisalmen poliisi ja pelastuslaitos vain naureksivat toisten vahingoille, enpä haluaisi asua siinä kaupungissa hetkeäkään. Todella naurettavaa käytöstä!

   • timppa

    sama huomio minulla…tulee mielen että poliiseja ei kiinnosta muu kuin elvistely enstexhaalareissa..irtopisteiden kruu esiintymällä..saavutukset puuttuu

    • Mikko

     Ihan oikea tilannearvio. Miehellä ei mitään hätää ja lisävahingotkin estetty kun Micra toimi lammikossa mittatikkuna. Ja tultiinhan myöhemmin pelastuslaitokseltakin apuun kun muilta kiireiltä ehtivät. Saattoihan sitäpaitsi kalusto olla kiinni jossain toisessa tehtävässä.

  • Suoja

   Oli kuitenkin sateelta suojassa!

  • Jopomies!

   Ja tuommosella vielä ajokortti?

   • Jopomies?

    Mistä lähtien autokoulussa on tarvinnut arvioida vesilammikon syvyyttä?

    • Tervasaaren kesäteatteri

     Osanneeko arvioida muitakaan liikenteessä vastaan tulevia tilanteita?

     • Terttu Kivi

      Eihän se mitenkään vastaan tullut, oli ihan hiljaa paikoillaan.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *