lauantai 24.3.2018
Gabriel, Kaapo, Kaapro, Kaappo

Jukka Ryhäselle Teollisuuskylän takausprovisiosta

Kirjoitit Jukka lauantaina Iisalmen Sanomien yleisönosastokirjoituksessasi, että Iisalmen Teollisuuskylä Oy:n kaupungille vuosittain maksama 100 000 euron takausprovisio on pienenpieni asia Iisalmen Yrittäjien kannalta.

Tämä on selvää puhetta. Katsotaan nyt kuitenkin miltä tämä 100 000 euroa näyttää Teollisuuskylän asiakasyritysten kannalta. Oletetaan, että näiden yritysten keskimääräinen liikevoittoprosentti on 10. Tällöin näiden yritysten tulee yhdessä saavuttaa miljoonan euron liikevaihto, jotta heillä olisi viimeisellä rivillä maksaa 100 000 euroa, ja muita tulojahan Teollisuuskylällä ei ole.

Jos Teollisuuskylän on kuitenkin tuo summa näiltä yrityksiltä perittävä, niin voisit Jukka vuokralaisyrityksiltä kysyä, olisiko heillä tiedossa korjaustarpeita, joilla voitaisiin lisätä Teollisuuskylän omaisuuden arvoa. Teollisuuskylän viimeaikoina myymien kiinteistöjen hinnat viittaavat siihen, että ainakin aikaisemmin olisi kannattanut ylimääräiset tulot käyttää kunnossapitoon.

Kuten Jukka tiedät, niin Teollisuuskylän asiakkaissa kuin Iisalmen Yrittäjien jäsenissäkin on huomatta määrä yrityksiä, joiden liikevaihto ei pääse lähellekään tuota miljoonaa euroa. Me allekirjoittaneet olemme toimineet yrittäjinä yhteensä yli 65 vuotta, Aarne yli 40 ja Ari 25 vuotta. Meidän mielestämme 100 000 euroa viimeisellä rivillä ei ole pienenpieni vaan todella kovan työn tulos.

Siirrät Jukka vastuun takausprovisiosta poliittisen vastuun kantajille. Tämä on hyvä siirto, sillä 100 000 euron poliittinen vastuu on, aivan totta, pienenpieni asia. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että osalta Iisalmen kaupungin poliittisia päättäjiä on mennyt sekaisin käsitteet kunta ja osakeyhtiö sekä vastaavat lait. Osakeyhtiölakihan edellyttää kaikilta yhtiön hallintoon kuuluvilta aina yhtiön edun ajamista. Osa kaupunkimme poliitikoista puhuu aina kaupungin edusta, ei kaupunkilaisten, ei veronmaksajien, eikä vallankaan yritysten eduista, ei edes kaupungin omistamien yritysten eduista.

Me allekirjoittaneet olemme molemmat Iisalmen Yrittäjien jäseniä ja pyrimme kaikissa toimissamme aina katsomaan yrittäjien etua. Toivoisimme kaupungin aina toimivan aikaisempien ja edelleen voimassa olevien päätöstensä mukaisesti. Yksi tärkeimpiä on kaupunginhallituksen jo vuosia sitten tekemä päätös yritysvaikutusten arvioinnista.

Aarne Kärkkäinen, yrittäjä, Iisalmi

Ari Isopoussu, yrittäjä, Iisalmi


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *