maanantai 23.4.2017
Yrjö, Jyrki, Jyri, Jori, Jiri, Yrjänä

Iisalmen Sanomien ulkoasu uudistuu viikon päästä

Ensimmäisen Iisalmen Sanomien uudistettu painos ilmestyy keskiviikkona 26. huhtikuuta. Päätoimittaja Kari Angeria, toimittaja Jani Haanketo ja sivunvalmistaja Maarit Hiltunen esittelevät mallisivuja. (Kuva: Vuokko Nissinen)

Iisalmen Sanomien ulkoasu muuttuu ensi keskiviikkona. Uutiset, muut jutut ja maksetut ilmoitukset on ryhmitelty sivuille entistä selkeämmin, joten lukeminen on nykyistä helpompaa. Ulkoasusta tulee nykyaikainen ja ryhdikäs.

Lehden osastot eli uutiset, ihmiset, mielipide ja sporttiset säilyvät entisillä paikoillaan. Siksi muutokseen tottuminen käy nopeasti.

Lehden kirjasintyyppi vaihtuu Pointerista Actaksi mutta kirjainten koko pysyy ennallaan.

– Lehteä täytyy aika ajoin uudistaa, jotta pysymme nykyaikaisena yläsavolaisten äänenkannattajana, päätoimittaja Kari Angeria sanoo.

Näkyvimmät muutokset koskevat lehden etusivua ja artikkelisivua. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että Iisalmen Sanomien logo, sininen nuolenpääsymboli eli tuttavallisemmin satiaissymboli, siirtyy etusivulta artikkelisivulle, jossa se saa arvoisensa paikan.

Sivuille tulee enemmän juttuja ja tekstiä. Juttumitat yhdenmukaistuvat niin, että aukeaman pääjutut ovat keskenään yhtä pitkiä. Samoin lyhyemmät jutut ovat keskenään samanpituisia.

– Alussa muutos voi tuntua isolta, mutta kyllä silmä siihen tottuu nopeasti, Angeria toteaa.

Lehden omista ilmoituksista voi seurata, montako päivää on muutokseen. Tänään kalenterissa on luku kuusi.


 • Kommentit

  • pekka

   Satiainen…hmmmm..

   Mikähän mielleyhtymä sillä olikaan just Iisalmen Sanomiin… hmm

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *