maanantai 19.3.2018
Juuso, Josefiina, Jooseppi, Joosef

Iisalmen Sanomien ulkoasu uudistuu viikon päästä

Ensimmäisen Iisalmen Sanomien uudistettu painos ilmestyy keskiviikkona 26. huhtikuuta. Päätoimittaja Kari Angeria, toimittaja Jani Haanketo ja sivunvalmistaja Maarit Hiltunen esittelevät mallisivuja. (Kuva: Vuokko Nissinen)

Iisalmen Sanomien ulkoasu muuttuu ensi keskiviikkona. Uutiset, muut jutut ja maksetut ilmoitukset on ryhmitelty sivuille entistä selkeämmin, joten lukeminen on nykyistä helpompaa. Ulkoasusta tulee nykyaikainen ja ryhdikäs.

Lehden osastot eli uutiset, ihmiset, mielipide ja sporttiset säilyvät entisillä paikoillaan. Siksi muutokseen tottuminen käy nopeasti.

Lehden kirjasintyyppi vaihtuu Pointerista Actaksi mutta kirjainten koko pysyy ennallaan.

– Lehteä täytyy aika ajoin uudistaa, jotta pysymme nykyaikaisena yläsavolaisten äänenkannattajana, päätoimittaja Kari Angeria sanoo.

Näkyvimmät muutokset koskevat lehden etusivua ja artikkelisivua. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että Iisalmen Sanomien logo, sininen nuolenpääsymboli eli tuttavallisemmin satiaissymboli, siirtyy etusivulta artikkelisivulle, jossa se saa arvoisensa paikan.

Sivuille tulee enemmän juttuja ja tekstiä. Juttumitat yhdenmukaistuvat niin, että aukeaman pääjutut ovat keskenään yhtä pitkiä. Samoin lyhyemmät jutut ovat keskenään samanpituisia.

– Alussa muutos voi tuntua isolta, mutta kyllä silmä siihen tottuu nopeasti, Angeria toteaa.

Lehden omista ilmoituksista voi seurata, montako päivää on muutokseen. Tänään kalenterissa on luku kuusi.


 • Kommentit

  • Elli

   Joku täällä ilkeili jo isojen valokuvien suurella määrällä lehdessä, mikä onkin ihan asiaa, mutta minkäs teet, jos ilmoituksia ei mene kaupaksi ja kaikki valtakunnantasoiset uutiset ovat netissä heti tuoreeltaan.
   Toimittajien olisi oltava ahkerampia ja tuottettava runsaasti paikallisia uutisia, ettei lehteä tarvitsisi täyttää valokuvilla.
   Koskivoimailija Paavo Niskasen juttu vast’ikään oli tästä hyvä esimerkki.
   Salmetar-osio joutaisi lakkauttaa kokonaan joutavana muinaismuistona.

   • Pielakas

    Maisemakuvat ovat aina mielenkiintoisia, siksikin, että ne voi suhteuttaa kartalle. Sen sijaan sellaiset asiat, joilla ei ole merkitystä ja mielenkiintoa itselle, ovat tietysti turhia.

    • Pielakas

     Tähän osittain liittyvät kyläkuvaukset. Jos lehti haluaa olla Iisalmen paikallislehden ohella Ylä-Savon seutulehti, toimittajien tulee omakohtaisesti tutustua seutukuntaan. Lehden nimikin voisi olla kuvaavampi, mutta sitä olisi pitänyt ajatella jo vuonna 1925.

   • Pielakas

    Kyllä muinaismuistojakin aina mukaan mahtuu. Menneisyys on ja pysyy mukanamme, jokaisessa meissä – vielä sittenkin jossakin syvällä, kun muisti on jo menetetty. Menneen vaikutus mielessämme pitäisi tehdä tunnetummaksi ja selvemmäksi, jotta tunnistaisimme paremmin vanhat painolastit ja vammat ja niiden negatiiviset vaikutukset elämäämme. Traumathan selittävät paljon siitä ihmisten käyttäytymisestä, jota julkisuudessa ja ympärillämme näemme. Osaisimme asiaankuuluvammin suhtautua ja reagoida sellaiseen. Tietysti kannamme mukanamme myös myönteisellä tavalla vaikuttavia menneisyyden jälkiä.

    Mutta kuitenkin suunnan on aina oltava eteenpäin, sanomalehdelläkin. Nostalgia silti on merkittävä osa varsinkin ikääntyneiden ihmisten todellisuutta ja ehkä voimavarojakin.

  • pekka

   Satiainen…hmmmm..

   Mikähän mielleyhtymä sillä olikaan just Iisalmen Sanomiin… hmm

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *