perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Hiljainen mutta ei hidas

Hyundain tehdastalli tiedotti keskiviikkona, että kiuruvetinen Jari Huttunen on valittu ajamaan rallin MM-sarjaa WRC2-luokkaan ensi vuodeksi. Autona hänellä toimii Hyundai R5.

23-vuotiaan Huttusen valinta tuntui yllättävän monet ympäri Suomea, joskin täällä Ylä-Savossa hänen kyvyt on tiedetty jo pitkään. Huttunen on rauhallinen ja ehkä hieman hiljainenkin persoona, mutta ei todellakaan hidas. Leppoisan pinnan alta löytyy määrätietoinen kilpailija.

Huttusen kohdalla teot ovat puhuneet puolestaan. Pari vuotta sitten hän juhli Suomessa SM3-luokan voittoa, viime vuonna Saksassa Adac Opel Rallye Cupin mestaruutta näytöstyyliin ja tänäkin vuonna Huttunen on vielä mukana EM-sarjan mestaruustaistossa ennen viimeistä osakilpailua.

Huttusella on monipuolinen autourheilutausta. Hän ajoi nuorempana noin kymmenen vuotta kartingia, mistä siirtyi vuodeksi rallisprintiin ja sen perään ralliin vuonna 2013. Tämän jälkeen hänen uransa on mennyt todella vauhdikkaasti eteenpäin ja monipuolinen tausta on varmasti edesauttanut nopeaa sopeutumista erilaisiin autoihin ja alustoille.

Suomeen ei ole juuri saatu rallin maailmanmestareita 2000-luvulla. Edellinen WRC2-voittaja on Juho Hänninen vuodelta 2011 ja WRC-pääluokan ykköstilaa meillä on juhlittu viimeksi 2002. Tuolloin mestari oli Marcus Grönholm, jonka suojatti Huttunen tällä hetkellä on.

Nyt kuitenkin vaikuttaa, että Suomessa on taas tehty asioita oikein ja sinivalkoiset autourheilun menestysperinteet olisivat jatkumassa. Jari Huttusen ohella Esapekka Lappi, Teemu Suninen ja Kalle Rovanperä kuuluvat uuteen lahjakkaaseen kuljettajasukupolveen. Rata-autoilussa sellainen on Valtteri Bottas.

Mutta vaikka lahjakkuutta löytyy, on Huttunen tehnyt myös kovasti töitä päästäkseen nykyiseen asemaansa. Ja hänet tuntien se työ tulee yhä jatkumaan, sillä nyt Huttusella on elämänsä tilaisuus lyödä itsensä lopullisesti läpi rallimaailman huipulle.

Ylä-Savo ja Kiuruvesi saavat olla ylpeitä kansainvälisen tason autourheilijastaan.


 • Kommentit

  • ALICIANA CASTELO

   Hei,
   Etsitkö tukikelpoisia ja luotettavia rahoittajia / velkojia? Tarvitsetko Pujckua? Tarvitsetko pikaista rahoitustukea? Tarvitsetko hätälainan perua velkasi tai tarvitset pääomalainaa liiketoiminnan parantamiseksi? Tarjoamme kaikenlaisia lainoja, joilla on 2% korko ihmisille, yrityksille ja yrityksille selkeissä ja ymmärrettävissä olosuhteissa. Toimitamme määrät mihin tahansa selvityspaikkaan, joten ota meihin yhteyttä tänään saadaksesi instant lainan tänään.

   Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: (alicianacasteloloanfirm@gmail.com)

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *