maanantai 26.2.2018
Nestori

Heikkinen sivaltaa opportunisteja

(Kuva: Anni Nieminen)

Kiuruvetinen kansanedustaja ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) arvostelee kokoomuspoliitikkojen siirtymistä politiikan johtotehtävistä terveysbisnekseen.

Viimeisin siirto oli Lääketeollisuuden johtoon siirtyvä Sanna Lauslahti. Heikkinen osuu kritiikissään ytimeen. On erittäin ongelmallista, että soteuudistuksen sisäpiiristä siirrytään niin sanotusti pöydän toiselle puolelle lennosta. Pyöröovi kokoomuksen kärkijoukon ja terveybisneksen välillä pyörii nyt niin vinhasti, että asiasta on käytävä periaatekeskustelu valtakunnan tasolla, Heikkinen sanoo ja jatkaa Suomenmaassa, että vir­ta kan­san­val­lan pal­ve­luk­ses­ta ter­veys­bis­nek­sen vih­re­äl­le ok­sal­le lan­get­taa var­jon koko po­liit­ti­sen kult­tuu­rin yl­le.

Valitettavasti pelkkä periaatekeskustelu ei riitä. Asiasta on keskusteltu julkisuudessa aiemminkin. Muutosta ei ole tapahtunut. Ainoa vaihtoehto on säätää laissa karenssi sisäpiirissä oleville poliitikoille.

Kokoomuksen johtohahmo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori puolusti Helsingin Sanomissa omiaan. Hänen mukaansa poliitikot ovat vapaita siirtymään lääketeollisuuden lobbareiksi niin halutessaan. Vapaavuoren kommentti on surullista luettavaa.

Toki poliitikot ovat siinä mielessä vapaita, että mikään laki ei heitä estä. Se ei tee asiasta eettisesti kestävää. Politiikkaa tulisi ohjata muutkin asiat kuin pelkkä laki. Poliitikoilta voi odottaa muita moraalisempaa ja nuhteettomampaa toimintaa.

Poliitikkojen pitäisi olla pikemminkin roolimalleja muille kuin tanssia eettisesti harmaalla alueella.

Heikkisen kannanotto on rohkea sivallus hallituskumppanin pyöröovi-politiikasta.


 • Kommentit

  • Köpötti!

   Heikkinenkin haalii kaikenlaisia luottamustehtäviä kissanristiäisistä lähtien,no kohta pääsee nostamaan sopeutumiseläkettä tai sitten aktiivimallin piiriin!

  • sipilä ym polkivat itsensä suohon

   valaisen sanan opportunisti tilannetta hyödykseen käyttävä henkilöesim.kansanedustaja tai ministeri joka haalii itselleen ylimääräisiä matka ym etuja valtion rahoilla.mm Tanja Karpela ,seurusteli Saulin kanssa pääsi ministeriksi

  • Lukija

   Oiskohan aika jättää jo tämä kuva ja juttu pois
   Peilaa nukkumista toimituksessa..
   Tilalle vaikka UKK itsenäisyyspuhe vuodelta 1975….

  • Veronmaksaja

   Eilen uutisoitiin, aivoja käyttävät tahot aikovat<peruuttaa kansanedustajienme sähläyksen tuon päivystysasetuksen. Sairaalamme saattaa pelastua Soten kidasta!
   Seuratkaa uutisia.

  • Juhani Tanski

   Kokoomuksen kansanedustja Harry Harkimo sivaltaa Heikkistäkin rohkeammin kokoomuksen pyröovea. Sen lisäksi hän kysyy: ”ketkä tästä iänikuisesta vääntämisestä sitten hyötyvät?”
   Heikkisen pitäisi asettaa kysymys, miten tällainen on mahdollista. Onkohan päähallituspuolue jollain lailla myös syylliinen tilanteesee?
   Dem 27.10.17 Harkimo arvostelee terveysfirmoihin siirtyneitä kokoomuslaisia: ”Kysymys kuuluukin, miltä se näyttää” https://demokraatti.fi/harkimo-arvostelee-terveysfirmoihin-siirtyneita-kokoomuslaisia-kysymys-kuuluukin-milta-se-nayttaa/

  • Soten jäljet ei peity

   Juna meni jo ja maakuntien operatiiviset ja päivystysvalmiudet nujerrettiin vihreää painamalla. Turha enää huudella perään…..
   Vielä kun saisi Eduskunta keskitettyä koulut janapteekit Kuopioon niin linja pysyisi ruodussa.

  • Soten jäljet ei peity

   Hannakaisa, KEPU, Kokoomus itse aiheuttaneet karsean sotesotkun. Se on mustan surman kailatainen tragedia ollut myös Yläsavon sairaanhoidolle.
   Sote vihreine painajineen tuhosi mm Iisalmen Sairaalan.

  • Hannakaesa

   Kaksi toistensa nuolijaa Kepu ja Kokkarit,siinä välissä vielä Siniset liukasteena!

  • takjii

   Vapaavuorella on kolme tuomiota piikissään. Sovitettu tietysti, mutta minä kyllä ihmettelen.

  • Altz und Heimer

   ”Poliitikkojen pitäisi olla pikemminkin roolimalleja muille kuin tanssia eettisesti harmaalla alueella.”

   Sitä päivää odotellessa, kun kepulaisilla ja maataloustuottajilla on varaa sanoa moista.

   Jee, sus per kuli, että osaa olla vastenmielinen tapaus, kuten koko puolueensa ja toverinsa.

   • pielakas

    Vastenmielisintä on tämä ilmiö ja sen puolustus.

  • vasenkätinen

   Johan se Hannakaisahi heräsi. Näköjään vaalit lähestyy. Pitänee alkaa morkata toisen puolueen touhuja, kun muuhun ei pysty. Eipä silti, kohdalleenhan tuo juttu kyllä sattui. Molemmat puolueet joutaisi pois hallituksesta, eivät osaa muuta kuin leikata ja leikata. Mistähän ne sitten ottaa. kun kaikki suomalaiset on leipäjonoissa.

  • Rappiolla

   Ja kepulaisetko on puhtaita ”pulmusia” näissä vedätyksissä.Tuki sulle tuki mulle kädet syvällä yhteisellä kukkarolla aina kun tilaisuus tulee.Kepulaisten elämä ja aate perustuu sihen ettei mitään toimintaa voi olla ilman tukiaisia.

  • pielakas

   Moraali on näköjään jo vanhanaikaista, jopa huono moraali. Kuuluu menetellä aina niin kuin omille (ei välttämättä henkilökohtaisille) pyrkimyksille on edullista.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *