lauantai 21.4.2018
Anssi, Anselmi

Euromeppien tunti ja miljardit

Suomen euromepit ovat tarttuneet isoon asiaan ja sen oikaisuun tosi tomerasti – ja mikä ihmeellistä, aivan yksituumaisesti. Heitä on hermostuttanut kellojen siirto joka syksy ja kevät tunnilla eteen- tai taaksepäin.

Yleensähän on siten, että Suomen euromepit äänestävät asioista vähintään kahdella tavalla. Kaikki äänestävät muka Suomelle parhaaksi katsomiaan asioita. Mepit edustavat mielipiteissään itseään ja puoluettaan. Olisi hyvä ajatella joskus, että heidät on valittu edustamaan Suomelle parhaita asioita. Yksimielisyys tekee tuntiasiasta uutisen.

Muistan hyvin ajan, kun nuorena miehenä matkustin ruotsinlaivoilla maasta toiseen. Ruotsin ja Suomen välillä on juuri tuo tunnin ero ja tämä matka tuppasi aina aiheuttamaan kovaa päänsärkyä päämääräsatamaan tultaessa. Oli aivan sama kumpaan suuntaan oltiin menossa.

Mutta miksi asia jätetään puolitiehen. Eikö voitaisi muuttaa koko euroalue samaan kelloaikaan? Miksi yksituumaista esitystä ei tehdä veroparatiisien hävittämisestä, vaan siinä ajetaan vain verotettavien tulojen hukkaamista taivaan tuuliin? Hukattu rahayksikkö on miljardi.

Valtion (enemmistö)omistamien yhtiöiden osalta ei tarvitsisi edes lakimuutoksia. Päätöksen voi omistajaohjausyksikkö (ministeri) tehdä ja toimeenpanna heti ja yksin.

Aimo Parmonen


 • Kommentit

  • pielakas

   Suuri asia? En usko, että tunnin siirtymä vuorokausirytmissä kellonaikaa siirrettäessä tai esimerkiksi Ruotsiin mentäessä voisi aiheuttaa kenellekään mainittavia oireita. Miten muuten ne lukuisat ihmiset, jotka asioillaan toistuvasti kiertelevät ympäri maailmaa eli kokien jopa 12 tunnin siirtymisiä, ollenkaan selviäisivät toimintakykyisinä ja hengissä?

   Minä kannatan nykyistä järjestelmää, koska arvostan kesäajan iltojen valoisuutta.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *