maanantai 26.2.2018
Nestori

Entä jos työnantajakin olisi leipäjonossa?

Oletteko sitä mieltä, että vain vasemmisto ajaa köyhän asiaa? Raamatun mukaan Vanhan testamentin aikaan kannettiin niin sanottu temppelivero, jolla turvattiin toimeentulo leskille, orvoille ja puutteenalaisille.

Se, että täällä maailmassa toimitaan yleensä itsekkäästi, on meidän kaikkien ”helmasynti”. On niin helppo syyttää vain toista tarkistamatta omaa kantaansa. Olisihan niin mukavaa, jos työnantajakin olisi leipäjonossa. Se seuraisi, jos työnantaja kyllästyisi ainaisiin ylilyönteihin ja pistäisi ”hanskat naulaan”.

Entä sitten? No, meiltä kaikilta loppuisi työ ja leipä. SAK saisi ”nuolla näppejään”, kun sillekään ei heruisi liksaa.

Nyt olisi pitänyt olla malttia katsoa, miten asiat etenevät. T. Aaltonenkin esitti liudan asioita mitä pitäisi tehdä, mutta ei sanallakaan, millä rahalla. Jos kaikki hoidettaisiin kuntoon, se kysyy paljon rahaa, eikä työnantajaa voi kaluta kuiviin.

Meillä jokaisella on vastuu itsestämme ja lähimmäisistämme, jos se on mahdollista terveydellisistä syistä. Suomessa jokainen halukas voi opiskella eri väyliä käyttäen niin pitkälle ”kuin sielu sietää”. Uskon, että vain harvat sanovat: ”En halua opiskella, menen sosiaaliluukulle”.

Jos aktiivimallissa on valuvikoja, ne on tietysti korjattava, mutta ei sellaisin vaatimuksin, että maamme on jälleen alamäessä.

Helvi Saastamoinen, Iisalmi


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *