lauantai 21.4.2018
Anssi, Anselmi

Ensi kesää odotellessa

Lapinlahdella päästään nauttimaan ensi kesänäkin huipputason yleisurheilusta, kun paikkakunta on yksi viidestä kotimaisen kilpailusarjan järjestäjistä.

Uusi yleisurheilusarja korvaa aiemmat Eliittikisat, joita käytiin vuosina 1987–2017. Lapinlahti on ainoa paikkakunta, joka oli kisajärjestäjänä jokaisena vuonna ja nyt komea putki saa edelleen jatkoa.

Moni urheilija lienee Lapinlahden jatkosta hyvillään, sillä paikkakunnalla on tehty vuosien saatossa useita kovia tuloksia. Olennainen syy on ollut olosuhteet, joissa Lapinlahti on ollut usein edelläkävijä. Se sai muun muassa Suomen ensimmäisen mondopinnoitteen vuonna 2000.

Myös yleisön ja median on kelvannut nauttia yleisurheiluviihteestä, koska kisajärjestelyt ovat jo pitkään hoituneet vuosien kokemuksella. Ainoa mille lapinlahtelaisetkaan eivät mahda mitään, on Suomen oikutteleva sää.

Ensi kesän kilpailulle saatiin hyvä ajankohta. Lapinlahdella urheillaan heinäkuun 28. päivä, josta on aikaa ensi kesän kohokohtaan eli Berliinin EM-kilpailuihin vain reilu viikko.

Niinpä paikalle saapunee varsin nimekäs osanottajakaarti yrittämään viime hetken kisapaikkoja tai hakemaan hyvää tuntumaa ennen EM-kilpailuja. Kovat nimet yhdistettynä mahdolliseen hyvään säähän luovat puitteet hienolle urheilujuhlalle ja hyville tuloksille. Lauantaina myös katsojia pääsee paremmin paikalle kuin arkena.

Huipputason kilpailun järjestäminen ei ole näillä leveyasteilla itsestäänselvyys, joten Lapinlahdella tehtyä työtä on syytä arvostaa. Ylä-Savo ja pieni paikkakunta saavat kilpailun kautta positiivista valtakunnan tason julkisuutta.


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *