perjantai 20.4.2018
Nella, Lauha

Ei ollut hukkareissu: Koululaiset nostivat lammesta valtavan saaliin

Yhdeksäsluokkalaisten virvelöimällä vonkaleella oli pituutta useita senttejä yli metrin. Hauki saatiin maalle, kun opettaja Teemu Jokelainen nosti sen käsin rantavedestä. Haavia ei mukana ollut. (Kuva: Tiina Tynkkynen-Hieta)

PIKKU-UUTINEN

Ysiluokkalaisilla alkoi koulu mukavasti Vieremällä. Kirkonkylän koulun erätaidon ryhmä suuntasi läheiselle lammelle virvelöimään, eikä takaisin tultu tyhjin käsin. Kun hauenköriläs punnittiin muovilaatikossa, vaaka näytti 10,6 kiloa.

– 8,6 kiloa, arvioi opettaja Teemu Jokelainen henkilövaa´an tuloksesta kalan painoksi ilman laatikkoa, kun kalavaakaa ei remontin jäljiltä vielä löytynyt.

– Laitetaan se syöttikalaksi, niin saa vielä isomman, joku ehdottaa.

Ison saaliin äärellä on puhetta siitä, että yleensä jättiläisistä on suurin hyöty vedessä, kun ne tuottavat paljon jälkeläisiä. Elohopeaakin isoihin on voinut kertyä, joten usein niitä ei kannata syödä, Jokelainen kertoo.

Erätaitoa ei taida monessakaan yläkoulussa valinnaisaineena olla, hän sanoo.

Vieremällä sen voi valita 8. ja 9. luokalle, jolloin sitä on kaksi tuntia viikossa. Kalastusasioissa on tehty yhteistyötä paikallisten osakaskuntien kanssa ja saatu näiltä lahjoistusvaroja, joilla on voitu hankkia kalastusvälineitä. Metsästysasioissa yhteistyötä on puolestaan paikallisen riistanhoitoyhdistyksen suuntaan.


 • Kommentit

  • Taustat tietävä

   Mielensäpahoittajille tiedoksi: Hauki tainnutettiin ja verestettiin välittömästi noston jälkeen. Ja tullaan syömään viimeiseen hilkkuun asti, suosituksen mukaan, 2 kertaa kuussa kalapyöryköinä. Ja hyvänmakuinen liha on, kun on lähdepohjaisessa lammessa elänyt. Lienee parempi syödä itse pyydettyä haukea, kuin hollantilaisia myrkkymunia tai saksalaista antibiootti/MRSA sianlihaa…

  • Kristi Willis

   Noin suuren hauen pitäisi heti päästä takaisin veteen. Miksi antaa sen kuolla kun ei sitä edes syödä.

  • Toivo

   isojen haukien paikka on järvessä, ei niitä kannata ottaa. Kuten jutussakin tuli esille, suuret hauet ovat omiaan tuottamaan geeniperimää vahvistavia jälkeläisiä.
   Ei ole taittu edes osata tainnuttaa ja verestää haukea laatikossa olevaa haukea, eli eläinsuojelulain vastaisesti kala on tukehdutettu hengiltä , joka on laiton ja väärä eläimen lopettamistapa.

  • Persistent

   Huusin ikkunasta vaimolle puutarhaan että ”Lapset pyydystivät jättiläishauen lammesta Vieremällä!”.
   Että miten!!! huuteli vaimo vastaan

   • Eki

    Eräs pappa luki aamulla lehteä: ”Mies tappoi vaimonsa Tyrväällä” Johon mummo: ”Vai sillä tappoi” 🙂

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *