lauantai 21.4.2018
Anssi, Anselmi

Mullistusrahaa tarjolla

Nyt olisi mahdollisuus mullistaa yläsavolainen liikenne. Tai ainakin kokeilla, muuttuuko maailma ja mihin suuntaan (Georg Otsin laulua mukaillen).

Sitra avasi 27.11. alueellisen liikkumisen rahoitushaun.

Kuten tiedätte, on sote- ja maakuntahommelit uudistumassa ja kesällä 2018 tulee voimaan uusi liikennepalvelulaki. Myös liikkuminen muuttuu.

Sen sijaan että olisi nippu liikkumisen palveluita (bussit, taksit, pyöräily, yhteiskäyttöautot, kimppakyydit, pakettien ja tavaroiden roudaus ja niin edelleen, siis kaikki kun pitää liikkua pisteestä A pisteeseen B) hajallaan, niin olisi hyvä saada jotain isompaa yhteistä systeemiä. Ja tämän luomiseen ja testaamiseen Sitra on siis julistanut rahoituskanavan.

Vaiheita on viisi. Ensin hakijat eli julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tahot ja tutkimuslaitokset muodostavat yhteenliittymiä, jotka kumppaneina ajavat yhteistä etuaan (konsortio). Jokainen yhteistyöporukka tekee yhteisen, vapaamuotoisen hankesuunnitelman ja lähettää sen Sitralle.

Sitra valitsee parhaat hankkeet jatkoon.

Toisessa vaiheessa valitut konsortiot pääsevät työpajaan, jossa käydään suunnitelmia tarkemmin läpi ja mietitään yhteistyömahdollisuuksia. Ideana on se, ettei hakemuksissa ole päällekkäisyyksiä. Liikesalaisuuksia ei paljasteta.

Kolmannessa vaiheessa valittujen yhteistyöporukoiden kaikki osapuolet hakevat rahoitusta erikseen ja itsenäisesti. Jos rahoitusta haetaan tukiohjelman alla, täytetään tukihakemuslomake. Jos kyseessä on ei-taloudellinen toiminta tukiohjelman ulkopuolella, tehdään vapaamuotoinen rahoitushakemus.

Neljäs vaihe on se, että Sitra arvioi hakemukset ja päättää, mitä hankkeita rahoitetaan. Sitra tekee tuki- ja rahoituspäätökset.

Lopuksi viidennessä vaiheessa tehdään rahoitussopimukset Sitran ja rahoituksensaajan välillä. Ja eikun hommiin!

Hakuaikaa on 15.2.2018 saakka. Sitra voi rahoittaa hankkeita pisimmillään elokuuhun 2019 saakka.

Yrittäjät, kunnat, yhdistykset, matkustajat, liikkujat, viisaat päät yhteen!

Lue lisää rahoitushausta, esimerkeistä ja taustatiedoista Sitran sivuilta tästä linkistä.

 

Teksti Sari Mulari, Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke

 


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *