EmediateAd

Kohti rehellisyyttä, Talvivaara!

6.5.2012 7:03

Kari Virranta sanoo, että maininta hallintopakkokeinoista on hänen mielestään liian kova toimi Talvivaaraa vastaan. Kova on myös menettely Talvivaarassa.

Onko oikein, että kaikki kielteinen julkisuus Talvivaarasta tulee kaikkialta muualta, vaan ei Talvivaaralta itseltään muutoin kuin pakon edessä ja sittenkin kaikkea vähätellen ja suorastaan valehdellen.

Kyllä jokainen vähän asioita seurannut ymmärtää, että ei Talvivaaran päättäjien kanssa neuvottelemalla päästä mihinkään muuhun kuin täydelliseen tuhoon.

Martti Vetelin esittämät toimet Talvivaaran pysäyttämisestä ja asioiden kuntoon saattamisesta ovat ainoat ja oikeat.

Talvivaaralla on aikaa ja taitoa pelata aikaa viranomaisten kanssa vaikka loputtomiin. Siellä on ammattitaitoiset selittäjät ja totuudenpuhujat.

Tehdas, joka menee viikoittain katastrofista toiseen, ei voi olla luotettava taho, johon voi viranomainen luottaa.

Pekka Perän ollessa johtajana jo aivan alussa olivat tiedossa nämä vesistöongelmat. Kun silloin ei puututtu mitenkään Talvivaaran puolesta haittoihin, se kertoo suunnattomasta välinpitämättömyydestä.

Ei riitä, että selitellään että ei tiedetty, kun laskettiin myrkkyjä luontoon, että niistä ei olisi haittaa. Johtaja Perä, et sinä niin tyhmä ole. En minä ainakaan usko.

Vaihtoehdoksi jää pikavoittojen tavoittelu keinolla millä hyvänsä mistään välittämättä. Mutta niin kuin monesti käy, köyden pää tulee vääjäämättä vastaan.

Olisiko sittenkin ollut parempi toimia rehellisesti luontoa ja ihmisten terveyttä suojellen. Se mikä on mennyt, se ei Talvivaarassa mene. Meille jää jo osittain tuhottu luonto, järvet ja kenties pohjavedet.

Olette tekemässä laajaa ympäristörikosta, jota ei Suomessa ole ennen nähty.

Jos tulisi nyt tahtotila päättäjille. Sulkekaa tehdas ja laittakaa asiat kuntoon tiukassa valvonnassa.

Talvivaaran päättäjät, jos ymmärrätte mitä on rehellisyys, niin tehkää suunnan muutos ja tehkää yhteistyötä eri tahojen ja ihmisten kanssa rehelliseltä pohjalta.

Ei se rehellisyys niin vaikeaa ole, huomaatte, kun olette alkuun päässeet.

REINO RÖNKKÖ iisalmi

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi