EmediateAd

Kaivoskameleontit

9.5.2012 7:03

Ryhtymättä sen enempää mainostamaan kyseistä aikakauslehteä, en malta olla kuitenkaan yllyttämättä kaikkia lukemaan 3.5. ilmestyneessä Seura-lehdessä ollutta, Janne Kaulasen kirjoittamaa juttua "Kaivoskameleontit".

Siinä kerrotaan erinomaisen valaisevalla tavalla kuinka ympäristövirkamiehet hyppäävät valvomiensa kaivosyhtiöiden johtajiksi. Se on silmiä aukaiseva kertomus suomalaisessa kaivostoiminnassa ja sen lupa-asioissa tapahtuvasta täydellisestä moraalittomuudesta sekä piittaamattomuudesta virkamiesten jääviyteen.

Se on kertomus sellaisesta "Villin lännen meiningistä" kaivostoiminnassamme, että ei uskoisi millään sellaista enää tämän päivän Suomessa tapahtuvan. Sen rinnalla tuntuvat viimeaikaiset julkisuudessa puidut jääviyskysymykset varsin mitättömiltä.

Kaikista ihmeellisintä on, että laki tuntuu sallivan moisen menon, vaikka varmasti jokainen ymmärtää, että oikeus, kohtuus, moraali sekä myös pääministeri Kataisenkin peräänkuuluttama tolkku on näistä touhuista niin kaukana kuin vain olla voi.

Näin juttu alkaa: "Mitä sanottaisiin virkamiehestä, joka tutkii, tarkastaa ja valmistelee ehdot valvottavalle yritykselle ja joka tämän jälkeen siirtyy saman yrityksen hyväpalkkaiseksi johtajaksi? Kaivosalalla ei sanota mitään."

Lukekaa, hämmästykää ja ihmetelkää!

SEPPO KOTILAINEN iisalmi

Kommentoi artikkelia

Kommentit

Kommentoi