torstai 22.2.2018
Tuulikki, Tuuli, Hilda, Tuulia

Liikennekahvit Iisalmi 12.10.

Kun pöristelet pitkin Pohjolankatua ja näet edessäsi liikennevalot, jotka ovat vaihtumassa punaisiksi, niin mitä teet?

Mitä teet, kun joku ajaa maantiellä tiukasti takapuskurissasi kiinni?

Miten paljon sinulla kertyy kilometrejä vuodessa?

Liikenneturvan kouluttaja Tuomo Karppinen antaa käytännönläheisia vinkkejä taloudelliseen, ennakoivaan ja joustavaan ajotapaan Iisalmen liikennekahveilla torstaina 12.10. klo 17.30-19 autokoulu Driving Teamin tiloissa, Pohjolankatu 8. Tuomon vinkeillä voi säästää polttoaineen kulutusta jopa 20 prosenttia – riippuen toki siitä, miten taitavasti käytät tällä hetkellä autoasi. Taloudellisen ajamisen keinot säästävät myös moottoria ja lisäävät liikenneturvallisuutta.

Maksuttomaan tilaisuuteen ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Tilaisuus sopii kaikentasoisille autoilijoille, olipa autokortin suorittamisesta vuosikymmeniä tai silmänräpäys.

 

Teksti Sari Mulari, Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke

 


 • Kommentit

  • pielakas

   ”Mitä teet, kun joku ajaa maantiellä tiukasti takapuskurissasi kiinni?”

   Varsinkin jos perääsi alkaa kertyä jonoa. Helppo kysymys: pysäytät linja-autopysäkille ja annat kiireisempien mennä menojaan. Tämä on varsinkin mopoautoilijoiden ja traktorinkuljettajien hyvä sisäistää. Takapuskurissa ajaminen on tulkittava ohitusmahdollisuuden odottamiseksi.
   Tässä menettelyssä ei ole kysymys polttoaineen säästämisestä, vaan huomaavaisuudesta kanssaliikkujia kohtaan ja liikenteen yleisestä joustavuudesta. Ja myös turvallisuudesta, kun ohitukset vähenevät. Varsinkaan joukko-ohittamista jonosta ei pitäisi aiheuttaa.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *