maanantai 25.2.2018
Tuija, Tuire

Lapset ovat eläviä liikennemerkkejä

Näin hienosti lausui Raimo Louhenkatupäivässä. Koulut alkavat neljän yön päästä eli maanantaina 14.8. suurimmassa osassa Ylä-Savoa!

 

”Lapset ovat eläviä liikennemerkkejä. Malttia kouluteille”, Raimo lähetti kaikille terkkuja.

 

 

 

Jorma perusti kimppakyytiringin työpaikalle. Se tapahtui hyvin yksinkertaisesti: hän kysyi työpaikalla ruokatunnilla työkaverilta, että mistä olet? Ja kas, he liikkuivat kumpikin samalta paikkakunnalta. Nyt Iisalmi-Lapinlahti -väliä kulkee täysi auto. Yksi porukasta tulee Vieremältä Iisalmeen, joten polttoainetta ja kilometrejä säästyy. Jorman mielestä parasta kimppakyydissä on se, että hän voi välillä kävellä aamuisin pienen matkan lähtiessään toisen kyytiin ja katsella heräilevää kaupunkia.

 

 

Louhenkatupäivässä kerättiin myös palautetta liikenteen kehittämisestä. Nyt jäi rouvan nimi laittamatta ylös, koska meillä oli niin antoisa keskustelu! ”Tykkään ajaa autolla, mutta käytän paljon joukkoliikennettä ja polkupyörää. Toivon pyöräilyä sujuvammaksi Pohjolankadulle ja syöttöliikennettä toimivammaksi työmatkaliikenteeseen.”

 

 

Eeva-Liisa pyöräilee paljon ja antoi vinkit myös talvipyöräilyyn. ”Nastarengas polkupyörään talveksi ainakin eteen ja kypärä päähän! Iisalmessa pärjää ilman autoa. Läpi vuoden voi liikkua pyörällä”, hän kertoi.

 

 

Vesa kertoi oppineensa jo lapsuudenkotoa, että pyörällä pääsee kaikkialle. ”Vanhemmillani ei ollut ajokortteja eikä autoa. Pyöräily on itsestäänselvyys mennä joka paikkaan. Kesälomalla pyöräilin vajaa 50 kilometriä päivässä. Työmatkalla käytän autoa. Kuljen vaimon kanssa yhdessä.”

 

Kiitos viisaat haastateltavat! Ylä-Savossa on paljon viisautta liikenteessä.

 

Teksti Sari Mulari, Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke


  • Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *